Мінфін США тисне на європейських колег для збільшення допомоги Україні - ЗМІ

Мінфін США тисне на європейських колег для збільшення допомоги Україні - ЗМІ

Укрінформ
У США зростає розчарування через затримку економічної допомоги Україні з боку Європи, мінфін США тисне на європейських колег щодо збільшення фінансової допомоги Києву.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Washington Post.

“Між Сполученими Штатами та їхніми західними союзниками зростає напруженість через погіршення економіки України, оскільки американські чиновники все більше спонукають Європейський Союз збільшити фінансову допомогу зруйнованій війною країні”, - повідомляє видання.

Також зазначається, що кілька разів цього тижня під час зустрічей світових фінансових лідерів у Вашингтоні Міністерка фінансів Джанет Єллен закликала своїх міжнародних колег підвищити як швидкість, так і кількість грошей, які надходять до України. Також вона підіймала це питання на зустрічах з віцепрезидентом Європейської комісії, єврокомісаром з економіки та іншими посадовцями країн ЄС.

Читайте також: США планують надати Україні $4,5 мільярда найближчими тижнями

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський подякував президенту Сполучених Штатів Америки Джо Байдену за черговий пакет безпекової допомоги у розмірі 725 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-