росіяни продовжують обстріли кількох областей і намагаються відновити рух через Дніпро у Херсоні

росіяни продовжують обстріли кількох областей і намагаються відновити рух через Дніпро у Херсоні

Укрінформ
російські війська продовжуть здійснювати атаки на регіони України, у Херсоні загарбники намагається відновити рух через Дніпро.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 15 жовтня.

Вночі росіяни здійснили чотири удари дронами по Запорізькій області, зранку вдарили ще 10 ракетами С-300.

Через атаки БПЛА Shahed-136 у Запоріжжі близько опівночі руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури. Пожежі було вчасно локалізовані. Постраждалих немає.

Вранці росіяни поцілили 10 ракетами по обласному центру. Низка об’єктів енергетичної та промислової інфраструктури зазнали руйнувань. Інформація про постраждалих уточнюється.

У Київській області вночі агресори завдали удару по одній із громад. Жертв немає. Інформація про наслідки уточнюється.

У Чернігівській області війська рф за добу здійснили три обстріли Новогород-Сіверського району із мінометів та скидали боєприпаси із БПЛА. Один із мінометних обстрілів відбувся ночі. За попередніми даними, втрат і руйнувань немає.

У Сумській області сьогодні зранку стався мінометний обстріл Білопільської громади. Триває обстріл прикордоння. росіяни обстрілюють Річківську громаду, що межує з Білопільською. Дані про наслідки і постраждалих уточнюються.

Вчора поблизу села Славгород Краснопільської громади під час сільськогосподарських робіт підірвався комбайн. Без жертв.

Також минулої доби ворог здійснив мінометний обстріл території Глухівської громади. Жертв і руйнувань немає.

У Дніпропетровській області росіяни усю ніч били по Нікопольському району із "Градів", "Ураганів" та важкої артилерії.

У Нікополі поранені двоє людей та перебувають у лікарні. У місті пошкоджені понад 10 багатоповерхових і приватних будинків, транспортне підприємство, кілька магазинів, гаражний кооператив, кілька офісів, газогін та лінії електропередач.

У Марганецькій та Червоногригорівській громадах люди не постраждали. Пошкоджене промислове підприємство та будинки.

Зранку почався новий обстріл Нікополя. Деталі уточнюються.

Вночі українські військові збили над областю 5 ворожих дронів-камікадзе.

У Харківській області ворог обстрілював Харків та населені пункти Харківського, Ізюмського, Куп'янського і Чугуївського районів. У Вовчанську пошкоджено приватний будинок, в Ізюмі — будівлю магазину, що не був в експлуатації. Також пошкоджені нежитлові та господарські споруди, спалахнули пожежі. У селі Коротич пошкоджено об‘єкт транспортної інфраструктури.

У Харківському районі загинув 66-річний мирний житель, у Куп'янському районі 74-річний чоловік госпіталізований з пораненням. У Чугуївському районі 65-річний чоловік дістав важкі поранення, наїхавши автомобілем на ворожу міну.

У Луганській області Сили оборони завдали близько 30 ударів по позиціях російських військ. Підтверджено ураження 25 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів ворога. Крім того, підрозділи ППО збили дев’ять БпЛА. Ракетні війська та артилерія за добу уразили чотири пункти управління, 15 районів зосередження живої сили, озброєння і техніки, 12 складів з боєприпасами, одну артилерійську установку та 20 інших важливих цілей. Відбито 13 спроб штурмових дій росіян.

Ворог завдав 15 артилерійських та мінометних обстрілів, три авіа- і два ракетні удари по позиціях Збройних сил України.

Загарбницькі інтернет-ресурси повідомляють про велику кількість поранених росіян. У багатьох лікарнях Луганщини цивільних не приймають через завантаженість лікарів та відсутність місць.

У Донецькій області близько 1-ї ночі ворог обстріляв касетними снарядами селище Олександро-Шультіно Костянтинівської громади. Зруйновано будинок.

Зранку стався обстріл Костянтинівки, є влучання у виробничі приміщення фабрики "Конті".

За минулу добу на Донеччині двоє людей загинули і шестеро були поранені.

У Миколаївській області під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громадина лінії розмежування. Вчора ввечері обстрілів зазнали околиці одного із сіл громади. Постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Читайте також: На півдні авіація ЗСУ завдала 13 ударів по позиціях ворога

У Херсонській області тривають активні бойові дії. росіяни продовжують тримати оборону та обстрілювати українські позиції і населені пункти.

Ворог намагається відновити рух через Дніпро. У Херсоні загарбники викрали з річкового порту 13 із 15 плавзасобів баржевого типу для перевезення особового складу і техніки через Дніпро.

За інформацією оперативного командування "Південь", ворожа авіація двічі атакувала позиції ЗСУ в районі Давидового Брода гелікоптером і штурмовиком. Без втрат.

Українська авіація уразила чотири позиції ППО ворога у Бериславському і Каховському районах.

Триває відновлення звільнених від росіян населених пунктів Херсонщини.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-