На Донеччині росіяни за добу обстріляли 13 населених пунктів

На Донеччині росіяни за добу обстріляли 13 населених пунктів

Фото
Укрінформ
У Донецькій області російські війська минулої доби обстріляли 13 населених пунктів, під ворожий вогонь потрапили житлові будинки, є вбиті та поранені серед цивільного населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Під ворожим вогнем перебували міста Бахмут, Авдіївка, Курахове, Торецьк, Красногорівка та Часів Яр, селище Велика Новосілка, села Опитне, Карлівка, Іллінка, Берхівка, Іванопілля й Орлівка.

Встановлено, що загарбники вели вогонь з артилерії, танків, мінометів, реактивних систем залпового вогню «Град» і «Ураган».

Зокрема, по Авдіївці росіяни завдали 15 ударів. «Один із прильотів, який стався близько 8-ї години ранку, забрав життя цивільних мешканців, є травмовані. Пошкоджено багатоквартирний будинок та об’єкти інфраструктури», — зазначили в Нацполіції.

З артилерії загарбники обстріляли Бахмут. Руйнувань від ворожого вогню зазнали вісім приватних будинків, господарчі споруди та гаражне приміщення.

Загалом ударами російських військ за добу зруйновані та пошкоджені 24 цивільні об‘єкти: 13 житлових будинків, школа, котельня, торговельні павільйони, магазин і господарчі споруди.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Також за добу поліція допомогла евакуюватися з Донецької області ще 221 жителю. Від початку обов’язкової евакуації з допомогою поліцейських з регіону виїхали понад 23 тисячі 300 осіб, 3721 з них – діти, 1233 – люди з інвалідністю.

Читайте також: В Авдіївці не залишилось жодного вцілілого від обстрілів будинку – мер

Як повідомляв Укрінформ, за даними голови обласної військової адміністрації Павла Кириленка, 12 жовтня російські війська вбили в Донецькій області сімох мирних жителів, ще 13 цивільним завдали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-