росіяни вчора обстріляли 10 прикордонних громад Сумщини і Чернігівщини

росіяни вчора обстріляли 10 прикордонних громад Сумщини і Чернігівщини

Фото
Укрінформ
російські війська 11 жовтня зі своєї території обстріляли 10 прикордонних громад Сумської та Чернігівської областей.

Як передає Укрінформ, про це Державна прикордонна служба України повідомляє у Фейсбуці

"Учора, 11 жовтня, російські загарбники обстрілювали прикордоння України, застосовуючи авіацію, БПЛА, ствольну і реактивну артилерію, міномети", - ідеться у повідомленні.

Під ворожим вогнем опинилися Великописарівська, Юнаківська, Білопільська, Есманьська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська та Шалигинська громади Сумщини, Новгород-Сіверська, Семенівська та Городнянська громади Чернігівщини.

Новгород-Сіверську громаду росіяни атакували з районів своїх населених пунктів Погар, Случевськ та Леднів, застосовуючи міномети, ствольну і реактивну артилерію. Усього зафіксовано більше 50 вибухів.

По Семенівській громаді з боку села Ломаковка ворог цілив артилерійськими снарядами – близько 20 влучань.

Городнянську громаду ворог обстрілював мінометами – майже 15 влучань з району російського населеного пункту Чорноземний городок.

У першій половині дня з території росії росіяни з двох вертольотів здійснили загалом 12 пусків ракет по території України. Ворожі боєприпаси розірвалися на околиці одного з населених пунктів Великописарівської громади. Згодом по території цієї ж громади ворожий вертоліт здійснив ще два пуски ракет.

По обіді війська рф з російського населеного пункту Тьоткіно обстріляли територію Білопільської громади з мінометів, пролунало близько 10 вибухів. Пізніше по території цієї ж громади ворожий безпілотник скинув вибуховий пристрій.

У другій половині дня загарбники двічі обстріляли територію Юнаківської громади зі ствольної артилерії, загалом пролунало майже 60 вибухів від розривів снарядів. Вогонь вівся з боку російського населеного пункту Свєрдліково.

Читайте також: Зведення ОВА: росіяни за добу обстріляли сім областей, на Херсонщині тривають бойові дії

По Есманьській громаді зі сторони російського села Лемешівка росіяни гатили зі ствольної артилерії - 30 вибухів. Середино-Будська громада потерпала від мінометних та артилерійських влучань з боку сіл Зернове та Погощ, зафіксовано понад 30 вибухів. У результаті обстрілу пошкоджені приватні домогосподарства.

По Зноб-Новгородській та Шалигинській громадах росіяни били мінометами. На околицях населених пунктів громад зафіксовано 15 та 7 вибухів відповідно.

Крім того, загарбники з боку російського населеного пункту Безимено обстріляли з мінометів територію Золочівської громади Харківської області на межі із Сумщиною. Нараховано з пів десятка вибухів.

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив про два нові ворожі влучання по об'єктах інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-