Внаслідок обстрілу Нікопольського району шестирічна дитина залишилась без ніг

Внаслідок обстрілу Нікопольського району шестирічна дитина залишилась без ніг

Укрінформ
Внаслідок обстрілу російськими військами Нікопольського району на Дніпропетровщині без ніг залишилась шестирічна дитина.

Про це у Фейсбуці повідомляє ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, передає Укрінформ.

"Всю ніч російські окупаційні війська гатили з «Градів» та важкої артилерії. Лише по Нікополю випустили понад 100 снарядів. Важко поранили 6-річну дівчинку та її 33-річну маму. Дівчинка лишилася без ніг. Родина ушпиталена. Рятувальники дістали з-під завалів 42-річну мешканку Нікополя. Вона також у важкому стані у лікарні", - зазначили в ДСНС.

За словами лікаря-анестезіолога, 6-річна дівчинка з Нікополя, яка потрапила під обстріл, знаходиться в стабільному стані, але потребуватиме протезування.

"До нас за чергування надійшла дитина з Нікополя, котра постраждала під час артобстрілу. Наразі її стан повністю стабільний, загрози для життя немає.

В неї є скелетна травма, велике ураження нижніх кінцівок. Тому планується надалі і хірургічне лікування, реабілітація і можливо потребуватиме протезування", - сказав він.

За словами медика, у дівчинки є ураження нижніх кінцівок та травматична ампутація. Такі травми трапляються, коли під час вибуху уламками повністю ушкоджуються всі тканини, кістки та м'язи.

У місті, за їхньою інформацією, зруйновано понад 30 багатоповерхівок та приватних будинків, 2 дитсадки, школа, 2 підприємства, 3 магазини, кафе, офіс благодійного фонду, газопроводи та електромережа.

Читайте також: Від російської агресії в Україні постраждали 1230 дітей

У Марганецькій та Мирівській громаді люди не постраждали. Масштаби руйнувань уточнюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-