У звільнених Святогірську та Лимані ексгумували 78 тіл

У звільнених Святогірську та Лимані ексгумували 78 тіл

Фото
Укрінформ
У звільнених від російських загарбників Святогірську та Лимані на Донеччині ексгумували 78 тіл, серед яких є діти.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

Як зазначається, протягом 4-10 жовтня поточного року слідчо-прокурорська група провела огляд звільнених від збройних підрозділів рф міст Святогірськ і Лиман, встановлено місця поховання місцевих мешканців.

У Святогірську правоохоронці ексгумували тіла 34 людей, частина з них - з ознаками насильницької смерті. Також в авто знайдено обгорілі тіла двох громадян, їх особи наразі встановлюються.

Читайте також: У Лимані ексгумували перші 20 тіл, серед загиблих є діти

На території звільненого Лиману на кладовищі «Нова масляківка» виявлено близько 110 траншей, серед яких є і могили дітей. Наймолодшій - лише рік. Вона похована поряд з усією родиною. Загалом в ході огляду вже ексгумовано 44 тіла.

Причетних до убивства людей правоохоронці встановлюватимуть у ході розслідування кримінальної справи, яка зареєстрована за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також порушення законів та звичаїв війни (ст. 110, ст. 438 КК України).

Читайте також: У деокупованих Лимані і Святогірську розпочали ексгумацію й перепоховання загиблих

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Святогірську Донецької області перепоховали тіла 21 людини, які загинули під час перебування міста під контролем російських загарбників, та були поховані на вулицях й у дворах.

Українська армія визволила Святогірськ 12 вересня.

2 жовтня Президент Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України повністю зачистили від російських загарбників Лиман на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-