Кожного із російських генералів можна назвати «сирійським м'ясником» – Денисенко

Кожного із російських генералів можна назвати «сирійським м'ясником» – Денисенко

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ України, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко вважає, що кожного з російських генералів можна називати “сирійським м'ясником”.

Про це він заявив у ефірі телеканалу “Еспресо”, передає кореспондент Укрінформу.

“Коли прийшов дворніков — про нього говорили, що це — сирійський м'ясник. Коли прийшов наступний (після дворнікова — ред.) — нам говорили, що це — “сирійський м'ясник”. Просто ми маємо зрозуміти, що через сирію пройшов весь генералітет російської армії. Тобто, всі вони так чи інакше керували тими чи іншим напрямками у Сирії упродовж останніх років. Тому кожного з російських генералів можна називати “сирійським м'ясником”, - сказав він.

Денисенко уточнив, що у всіх цих осіб у голові є лише одна стратегія і немає ніякої іншої логіки, окрім спроби знищити міста, зокрема, українські.

Читайте також: Україна фіксує усі злочини режиму лукашенка - Денисенко

“Те, що вони робили у Маріуполі, те, що вони намагаються робити у Миколаєві, і у Запоріжжі наразі, те, що вони намагалися робити у Сєвєродонецьку, - тобто, єдина стратегія, яка у них є — максимально завалити снарядами міста, спробувати знищити те чи інше місто, подавити противника неймовірною кількістю жертв і великою кількістю зброї і рухатися далі”, - заявив експерт.

За його словами, для таких відносно невеликих міст, як Алеппо чи навіть Маріуполь, ця тактика, у принципі, могла працювати.

“Але ми теж бачимо, наскільки довго і наскільки тяжко їм це все дається. Щодо всієї України це — неймовірно складна задача”, - заявив радник міністра.

Читайте також: лукашенко може відправити в армію рф до 7 тисяч солдатів - радник глави МВС

Відповідаючи на питання щодо білорусі і її імовірної участі у війні з Україною, Денисенко уточнив, що якщо росія і буде використовувати білорусь у цій війні, то білоруська армія може дати для цього 5-7 тисяч своїх військових, максимум — до 10 тисяч.

“Тут треба дивитися на створення чи не створення ударного кулака, перш за все, із російської армії і російської техніки. Поки що цього немає. Для того, щоб створити цей кулак, потрібно 3-4 тижні, при найбільш прискорених процесах — мінімум 2 тижні. Тому за цим потрібно слідкувати наразі”, - сказав він.

Радник глави МВС висловив думку, що у найближчий місяць імовірність початку якихось бойових дій зі сторони білорусі майже нульова.

“Що буде далі — думаю, що поки що загадувати не зможе ніхто”, - уточнив він.

Як повідомлялося, 10 жовтня радник глави МВС Вадим Денисенко заявив, що самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко може відправити до військового контингенту росії частину військових білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-