росіяни б’ють ракетами по Запоріжжю, щоб деморалізувати населення - Денисенко

росіяни б’ють ракетами по Запоріжжю, щоб деморалізувати населення - Денисенко

Укрінформ
російські загарбники здійснюють авіаційні обстріли Запоріжжя, щоб деморалізувати населення та змусити тікати з міста.

Таку думку в ефірі національного телемарафону висловив радник міністра внутрішніх справ, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Протягом останніх днів авіаційні обстріли (Запоріжжя - ред), які відбувалися, це обстріли по житлових кварталах. І це обстріли, які не мають навіть теоретичного відношення до будь-яких бойових дій. Тобто в цьому випадку їхня стратегія - це спроба деморалізувати місто та змусити людей починати тікати, спроба зробити все, щоб у міста був зламаний дух, і воно перестало становити ту твердиню, якою воно є на сьогодні", - сказав Денисенко.

Він додав, що росія нанесла удари по цивільній інфраструктурі, багатоквартирних будинках Запоріжжя, а не воєнних цілях.

"Те, що вони робили і роблять (часті обстріли цивільної інфраструктури - ред.) в Миколаєві та Харкові зараз перекидають і на Запоріжжя", - сказав Денисенко.

Читайте також: Ракетний обстріл Запоріжжя: зросла кількість поранених, серед них - 10 дітей

Також він додав, що Запоріжжя для росіян є одним з ключових напрямків теоретично можливих майбутніх наступів, до того ж тимчасово окупований Енергодар розташований близько до Запоріжжя і для росіян є однією з ключових точок. А втрата Енергодара буде для загарбників не менш болючою, ніж втрата Херсону чи Каховки.

Як повідомлялося, щоденно з початку війни російські військові обстрілюють Запорізьку область, а авіаційні обстріли міста Запоріжжя активізувались останнім часом. При цьому ворог завдає ракетних ударів по цивільній інфраструктурі, багатоповерхових будинках. Так, після розбору завалів будинків, які ворог обстріляв 6 жовтня, кількість загиблих зросла до 20 людей.

8 жовтня ввечері, близько 22:00 агресор випустив по місту ракету "Іскандер" касетного типу. Касети висипались на один з інфраструктурних об’єктів. Там загинула одна людина, ще троє постраждали.

Читайте також: Обстрілами Нікополя та Запоріжжя ворог намагається викликати вогонь у відповідь - Гуменюк

У ніч на 9 жовтня російська авіація впустила 12 ракет по Запоріжжю. Пошкоджено близько 20 будинків приватного сектору та близько 50 багатоповерхівок. Також пошкоджені чотири освітні заклади. В результаті атаки загинули 12 людей, ще 49 травмовані, у тому числі шестеро дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-