ЗСУ на Миколаївщині «приземлили» російський штурмовик

ЗСУ на Миколаївщині «приземлили» російський штурмовик

Укрінформ
На півдні Збройні сили України протягом ночі виконали 170 вогневих завдань по позиціях ворога, а на Миколаївщині знищили російський штурмовий літак.

Як передає Укрінформ, про це Оперативне командування “Південь” повідомляє у Фейсбуці.

Згідно з оперативною інформацією, обстановка на південнобузькому напрямку станом на 13:00 годину 9 жовтня залишається напруженою, але контрольованою Силами оборони.

Українські війська продовжують активні бойові дії з порушення системи управління й логістики ворога та наносять йому безповоротних втрат в живій силі та техніці. Зазначається, що з початку активних дій площа звільнених від росіян територій зросла до 1170 квадратних кілометрів.

Підрозділи противника зосереджують основні зусилля на утриманні захоплених територій та стримані наступальних дій української армії.

Читайте також: Сили ППО знищили вже 64 ворожих дрони – Гуменюк

В ОК “Південь” поінформували, що підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони протягом ночі виконали 170 вогневих завдань по позиціях ворога і районах зосередження живої сили та техніки.

Українська протиповітряна оборона сьогодні опівдні знищила над морем дрон-камікадзе типу Shahed-136, яким ворог намагався атакувати Одесу.

“А в небі над Миколаївщиною при спробі нанесення авіаційного удару російським штурмовиком, наші воїни виявились спритнішими і відняли “залізного птаха” з ворожої армії”, - повідомили в ОК “Південь”.

В Чорному морі корабельне угрупування ворога складається з 14 одиниць, які продовжують маневри уздовж південно-західного узбережжя тимчасово окупованого Криму. Серед них – чотири носії крилатих ракет, у тому числі, два підводні з сумарним залпом – 24 “Калібри”. Також на чергуванні перебуває один ворожий десантний катер.

Читайте також: Морпіхи за добу знищили три ворожі танки та понад 50 загарбників

Безпекова ситуація в Одеській області стабільно контрольована. Сили оборони виконують поставлені бойові завдання. Ознак формування наступальних угруповань з боку невизнаної Придністровської Молдавської республіки не виявлено.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну українські захисники ліквідували 62 500 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-