На Донеччині виявили штаб загарбників із важливою документацією

На Донеччині виявили штаб загарбників із важливою документацією

Укрінформ
Державне бюро розслідувань виявило у звільненому населеному пункті Яцьківка Донецької області штаб російських загарбників із важливою документацією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

«У населеному пункті Яцьківка під Лиманом працівники ДБР виявили штаб окупантів. Штаб росіяни облаштували в одному з приватних будинків. У будівлі знайдено списки полонених та незаконно заарештованих людей. З-поміж іншого вилучено документи з даними осіб та анкети кандидатів на посади, які вирішили працювати на загарбників у захоплених підприємствах та організаціях», - ідеться в повідомленні.

Виявлені докази ретельно вивчатимуться ДБР з метою притягнення до відповідальності кожного, хто вчинив дії проти національної безпеки.

Стабілізаційні заходи у звільненому Лимані тривають. Проводяться першочергові слідчі дії, зокрема й у межах вже відкритих кримінальних проваджень відносно місцевих зрадників та колаборантів.

«Слідчі продовжують збирати доказову базу причетності фігурантів до співпраці з окупантами та проведенні підривної діяльності проти державної цілісності та суверенітету України. Вилучено мобільні телефони, карти пам’яті та іншу техніку. Зібрано свідчення місцевих мешканців про вчинення правопорушень», - ідеться в повідомленні.

Заходи проводяться спільно з працівниками інших правоохоронних органів.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Сили оборони України звільнили Лиман від російських загарбників і взяли місто під контроль.

4 жовтня над визволеним Лиманом офіційно підняли український прапор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-