За добу росіяни обстріляли 18 населених пунктів Донеччини

За добу росіяни обстріляли 18 населених пунктів Донеччини

Фото
Укрінформ
російські війська 6 жовтня обстріляли 18 населених пунктів Донецької області, поліція задокументувала 28 ударів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

росіяни били по Авдіївці, Бахмуту, Часовому Яру, Великій Новосілці, Очеретиному, Курдюмівці, Соловйовому, Первомайському, Новоселівці Першій, Максимільянівці, Роздольному, Миколаївці, Зоряному, Новоукраїнці, Карлівці, Уманському, Нетайловому та Кам’янці. Мішенню росіян стали житлові будинки, є загиблі та поранені серед мирного населення.

Читайте також: У Святогірську виявили тіла сімох вбитих росіянами людей

Ворог застосовував авіацію, зенітні ракетні комплекси С-300, реактивні системи залпового вогню “Ураган” і “Град”, артилерію, танки.

За добу зруйновано та пошкоджено 32 цивільні об‘єкти – 26 житлових будинків, відділення банку, лінії електропередач, складське приміщення і господарські споруди.

Три авіаудари росіяни завдали по Часовому Яру, пошкоджено щонайменше три приватні оселі, інформація про поранених не надходила.

російські військові обстріляли Бахмут з реактивної артилерії. Є жертви, руйнувань зазнали два багатоквартирні та 14 приватних будинків.

Поліція та Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 308 людей, з початку обов’язкової евакуації понад 22 тис. осіб, серед них 3538 – діти, 1115 – люди з інвалідністю.

Вночі російські загарбники обстріляли на Донеччині громади Покровського та Бахмутського районів, пошкоджені школа та житлові будинки. Зранку касетними суббоєприпасами була обстріляна Авдіївка.

«Вночі під російські обстріли потрапили громади Покровського та Бахмутського районів. … У Мар’їнській громаді росіяни обстрілювали Мар’їнку, Красногорівку, Максимільянівку, Костянтинівку та Георгіївку. Авдіївка тричі була обстріляна з артилерії, зокрема вранці – касетними суббоєприпасами. Постраждали стара і центральна частини міста. В Очеретинській громаді пошкоджено будинок і школу в Новоселівці Першій», - написав у Телеграмі керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Він зазначив, що також уночі на Горлівському напрямку росіяни вели вогонь по околицях Соледара, Бахмутського і Федорівки в Соледарській громаді та по околицях Торецька.

На Лисичанському напрямку було гучно у Званівській громаді – пошкоджено чотири будинки у Верхньокам’янському, обійшлося без постраждалих.

За словами Кириленка, на Донецькому напрямку також обійшлося без постраждалих, однак є пошкодження в Мар’їнській, Авдіївській та Очеретинській громадах.

«Вся Донеччина зараз – одна велика гаряча точка. Залишатися тут небезпечно! Евакуюйтесь вчасно!», - наголосив керівник ОВА.

Як повідомило ГУ ДСНС у Донецькій області, до лікарень доставили трьох місцевих жителів, які були поранені внаслідок ворожих обстрілів міста Бахмут.

«Протягом минулої доби рятувальниками 8 ДПРЗ на автомобілі швидкої медичної допомоги здійснено транспортування в лікувальний заклад 3-х постраждалих осіб (чоловіки 1967 та 1954 р.н., жінка 1967 р.н.), які були травмовані внаслідок обстрілу м. Бахмут та потребували невідкладної медичної допомоги», - йдеться у дописі.

Зазначається, що від Головного управління залучалось 6 чоловік особового складу та одна одиниця техніки .

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами військ рф, у регіоні немає газопостачання, проблеми з водопостачанням.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, виїхало понад 1,2 млн людей. До осінньо-зимового періоду в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-