У день народження путіна росіяни можуть масовано обстрілювати регіони України - ОК «Південь»

У день народження путіна росіяни можуть масовано обстрілювати регіони України - ОК «Південь»

Укрінформ
Армія рф, враховуючи тяжіння росіян до сакральних дат, сьогодні, в ювілей свого диктатора володимира путіна, може влаштувати масовані атаки по регіонах України.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомило у Фейсбуці.

Як зазнчається у зведенні ОК "Південь" за 6 жовтня, обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку залишається стабільно складною, але контрольованою.

Ворог веде оборонні дії з метою утримання захоплених територій у Херсонській та Миколаївській областях, намагається зупинити розвиток наступу українських підрозділів.

Протягом дня ворог здійснив три бойові зіткнення із Силами оборони. Спроба штурмових дій за напрямком Зелений Гай - Тернові Поди силами мотострілецького взводу за підтримки мінометів, танка і БМП була відбита, росіяни із втратами відступили. Вихід диверсійно-розвідувальної групи та атака позицій ще одним мотострілецьким взводом за підтримки танка і БМП також не мали успіху. Ворог був змушений ретируватися, зазнавши суттєвих втрат.

Читайте також: Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Запоріжжю зросла до 11

Із застосуванням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії, мінометів російські війська завдавали уражень вздовж лінії бойового зіткнення, били по прилеглих територіальних громадах, а також тилових районах, населених пунктах, об'єктах критичної інфраструктури.

З метою уточнення положення українських військ та коригування вогню артилерії війська рф продовжували активно використовувати безпілотні літальні апарати. Протягом бойового дня знищені шість ворожих "розвідників" типу "Орлан-10" та один "Махаджер-6" у Бериславському і Миколаївському районах.

Дронами-камікадзе загарбники продовжували тероризувати південні регіони. Після денних атак на Миколаївщину ввечері по Одещині були спрямовані три "Шахеди-136" і всі збили сили протиповітряної оборони.

Читайте також: Ворог не припиняє наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках

З реактивних систем залпового вогню протягом дня агресори знову обстріляли Нікопольський район. У двох територіальних громадах району є пошкоджені будівлі, але без людських втрат.

З літака Су-35 ракетами класу "повітря - поверхня" Х-31 ворог двічі завдав удари по Березнегуватській громаді Миколаївщини. Пошкоджені сільськогосподарські угіддя, люди не постраждали.

Українська авіація завдала удари, зокрема по опорних пунктах, районах зосередження сил та засобів противника в Бериславському районі, по ворожих силах протиповітряної оборони – в Каховському. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 347 вогневих завдань.

Підтверджені втрати армії рф становлять: 105 осіб, 8 танків, 18 великокаліберних гаубиць "Мста-С" і "Мста-Б", самохідна гармата "Піон", ще одна гармата-гаубиця 152-го калібру, 4 міномети, 15 одиниць авто-бронетехніки, три склади з боєприпасами в Баштанському і Бериславському районах. Ще 6 одиниць ворожої техніки, серед яких танки, бойова броньована машина, гаубиця та станція радіоелектронної боротьби - суттєво пошкоджені.

Читайте також: На півдні українські захисники знищили вісім танків, 18 гаубиць та понад 100 загарбників

У Чорному морі 12 кораблів ворожого флоту маневрують поблизу узбережжя Криму. Напоготові до застосування три надводні і два підводні носії "Калібрів". 32 ракети загрожують усім регіонам України.

Враховуючи тяжіння росіян до сакральних дат, в ювілей свого диктатора вони цілком імовірно можуть влаштувати масовані атаки по регіонах України. "Тож не нехтуйте сигналами повітряної тривоги і власною безпекою. Будьте пильні і обережні, свідомі та уважні", - закликали в ОК "Південь".

Як повідомляося, 7 жовтня путіну виповнюється 70 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-