У знищеній Кам’янці, де пройшла лінія фронту, залишилося 10 жителів з більш як тисячі

У знищеній Кам’янці, де пройшла лінія фронту, залишилося 10 жителів з більш як тисячі

Укрінформ
У селі Кам’янка Ізюмської громади Харківської області, де в березні пройшла лінія фронту, залишилося 10 жителів із 1150, населений пункт повністю знищено.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ розповів заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін.

«Це село було сучасне, де будинок культури був кращий, ніж у місті Ізюм, хороший ліцей, село було організоване на дуже високому рівні, там був міцний старостат. Будівель і інфраструктури не існує. За нашими даними, на сьогодні в селі проживають десять членів нашої громади. Вони сьогодні охоплені гуманітарною допомогою. Їм, як і всі жителям громади, запропонована евакуація», - повідомив Мацокін.

За його словами, в селі продовжують працювати рятувальники, які розбирають завали будинків.

«На жаль, учора знайшли тіло жінки. І ці завали ще будуть розбиратися, бо села не існує, воно стерте з лиця землі. Багато на себе прийняв Ізюм, але ще більше на себе прийняла Кам’янка ударів рашистів», - сказав заступник міського голови.

Читайте також: В Ізюмі вже є мобільний зв’язок та інтернет, зі світлом - проблеми через заміновані мережі

Як повідомляв Укрінформ, через село Кам’янка, розташоване за 7 кілометрів від Ізюма на трасі М03 (дорога на російський Ростов і українську Донеччину), в березні проходила лінія фронту, там тривали запеклі бої. Населений пункт війська рф обстрілювали з танків та артилерії, завдали численних авіаударів. Поки точно не відомо, скільки жителів загинуло.

5 жовтня правоохоронці повідомили, що в підвалі одного з будинків виявлено муміфіковані останки двох чоловіків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-