Колаборанти по підвалах та вивезені до рф діти: нацгвардієць розповів про звільнений Куп’янськ

Колаборанти по підвалах та вивезені до рф діти: нацгвардієць розповів про звільнений Куп’янськ

Укрінформ
Після того, як українські захисники звільнили Куп’янськ від росіян, колаборанти переховувалися у підвалах.

Про це поінформувала пресслужба Національної гвардії (НГУ), передає Укрінформ.

«У селищах, що поблизу Куп’янська, колаборанти переховувалися у підвалах. Коли ми здійснювали перевірку території, виявляли їх та передавали у відповідні органи», – розповів один із нацгвардійців, який є кадровим військовим та з перших днів перебуває з добровольцями на східному фронті Харківського напрямку.

За його словами, під час стабілізаційних заходів у Куп’янську в міському відділку поліції було виявлено приміщення, де утримували людей з метою отримання інформації про учасників АТО.

Також нацгвардієць поінформував, як у перший день відбиття міста на одному з блокпостів військовослужбовці Нацгвардії України виявили 11 росіян, які заблукали на стороні наших захисників та потрапили в «руки» нацгвардійців.

Бійці НГУ, зайшовши у Куп’янськ, перші 3-4 дні допомагали цивільним евакуйовуватися під шквальними обстрілами, орієнтували, як виїхати безпечними маршрутами, щоб не потрапити у «гарячі місця». Місто покинула більша частина населення.

Читайте також: На Харківщині жителі лівобережної частини деокупованого Купянська вперше отримали гуманітарну допомогу

«Цікавий і той факт, що сотні дітей вивезли до росії, буцімто до таборів відпочинку, обіцяючи батькам безпеку для їхніх дітей. Проте до сьогодні ті батьки не знають про долю своїх дітей», - уточнюється у повідомленні.

Наразі, за даними НГУ, росіяни відійшли на тимчасові позиції за містом.

«Ворог продовжує завдавати вогневі удари по населених пунктах району касетними боєприпасами та ракетами С-300. Найбільше, за словами місцевих, страждають будинки цивільних та інфраструктура. Підрозділи Сил оборони України продовжують контрнаступ і змушують окупанта тікати», - поінформували у Національній гвардії України.

Читайте також: Ракетний обстріл Куп'янська: в ОП показали наслідки удару

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області жителі лівобережної частини звільненого від рф Куп’янська 29 вересня вперше отримали гуманітарну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-