СБУ повідомила про підозру ще дев'ятьом організаторам псевдореферендумів

СБУ повідомила про підозру ще дев'ятьом організаторам псевдореферендумів

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру ще дев'ятьом організаторам незаконних референдумів рф на тимчасово захоплених територіях сходу України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ в Фейсбуці.

"Служба безпеки України продовжує документувати протиправні дії організаторів та учасників фейкового волевиявлення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. За матеріалами СБУ підозру в колабораційній діяльності отримав «голова лнр» Леонід Пасічник", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Пасічник підписав звернення депутатів незаконної «народної ради лнр» щодо набрання чинності злочинним «законом о референдуме луганской народной республики по вопросу о вхождении в состав рф на правах субъекта рф». За його вказівками було проведено організаційну роботу щодо створення та функціонування «центральних та дільничних виборчих комісій», забезпечено фінансування підготовки та проведення фейкового плебісциту.

До того ж Пасічник регулярно брав участь у пропагандистських заходах, обґрунтовуючи необхідність псевдоголосування та приєднання до росії.

Читайте також: Зеленський - про псевдореферендуми: Кожен причетний до цього фарсу відповідатиме

Крім того, підозру від СБУ отримали вісім так званих «депутатів народної ради днр», а саме: Максим Книш; Олександр Мальков; Наталія Стрельчук; Мирослав Руденко; Анастасія Селіванова; ​Олександр Бондаренко; ​​Олександр Дяговець; Олексій Жигулін.

Як повідомляється, ці колаборанти на одному із зібрань одностайно проголосували за «закон» про проведення «референдуму» і звернулися до ватажка терористичної організації «днр» Пушиліна за підписанням цього неправомірного документа.

Слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність); ​ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Читайте також: росія зневажає принципи ООН та вдається до небезпечної ескалаціїГутерреш

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-