Ворог продовжує обстрілювати прикордоння Сумщини та Чернігівщини

Ворог продовжує обстрілювати прикордоння Сумщини та Чернігівщини

Фото
Укрінформ
російські окупаційні війська 29 вересня продовжили обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської областей.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ.

Ворог завдав вогневого ураження із застосуванням автоматичних гранатометів, мінометів, ствольної артилерії, а також танків. Під вогнем опинилися Краснопільська, Юнаківська, Білопільська, Шалигинська, Зноб-Новгородська, Есманська, Середино-Будська громади Сумщини та Городнянська і Новгород-Сіверська громади Чернігівщини, а також Золочівська громада Харківщини.

Наслідки ворожих обстрілів прикордоння Сумщини та Чернігівщини / Фото: ДПС

У першій половині дня на території Краснопільської громади підрозділи Сил оборони збили зі стрілецької зброї ворожий безпілотник «Орлан-10».

Пізніше територію Краснопільської громади окупанти накрили вогнем зі ствольної артилерії, загалом прогриміло майже два десятки вибухів. Вогонь вівся з боку російського населеного пункту колотиловка.

Городнянська громада перебувала під ворожим мінометним вогнем, зафіксовано 20 прильотів 120 мм мін з району населеного пункту чорноземний городок.

Тричі за добу росіяни накривали територію Білопільської громади з мінометів та автоматичних гранатометів, загалом пролунало майже сім десятків вибухів від розривів мін і гранат. Вогонь вівся з боку російських населених пунктів зоря, новий путь та волфіне. Внаслідок мінометного обстрілу околиці одного з населених пунктів громади пошкоджено п'ять житлових будинків.

З району населеного пункту случовск російські найманці випустили дев'ять артилерійських снарядів по території Новгород-Сіверської громади.

Зноб-Новгородська та Есманська громади потерпали від ворожого вогню з мінометів - 13 вибухів.

По Середино-Будській громаді російські найманці били зі ствольної артилерії та мінометів - 27 прильотів.

Шалигинську громаду з боку російського населеного пункту козино ворог обстріляв зі ствольної артилерії - 45 вибухів.

Читайте також: Масовані удари й десятки жертв: ворог за добу обстріляв 10 областей України

У другій половині дня на околицях двох прикордонних населених пунктів Юнаківської громади пролунало загалом більше двох десятків вибухів від розривів снарядів. Окупанти вели вогонь з танка. В результаті обстрілу пошкоджені лінії електропередач.

Крім цього, загарбники з боку російського населеного пункту безимено обстріляли територію Золочівської громади Харківської області, що на межі з Сумщиною, зі 120-мм мінометів. Нараховано більше десятка вибухів.

Як повідомлялось, у вересні зафіксували близько 250 обстрілів українського прикордоння, переважно Сумщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-