Прикордонники не фіксують загрозливих змін з боку білорусі

Прикордонники не фіксують загрозливих змін з боку білорусі

Укрінформ
Наразі на кордоні з білоруссю загрозливих змін не відбувається, але сили оборони України готові дати адекватну відповідь у разі наступу ворога.

Про це сказав у Military Media Center директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України генерал-майор Леонід Баран, передає кореспондент Укрінформу.

«Загрозливих змін в обстановці та характері дій білоруських збройних сил безпосередньо на кордоні наразі не відзначається. Вони продовжують заходи з прикриття кордону, чисельний склад суттєво не змінюється. Підрозділи міняються на ротаційній основі. Водночас сили оборони України ніколи не виключали і не виключають, що зс білорусі можуть бути втягнуті у війну проти України», - сказав директор Департаменту.

Він нагадав, що в Україні добре пам’ятають, що білорусь підігрує і сприяє ворогу. Адже підступний наступ значної частини російських військ відбувся саме з білорусі. Тому на білоруській ділянці не припиняються комплексні заходи з посилення захищеності державного кордону, нарощення спроможності спільних дій сил оборони України та їх готовності до можливої ескалації ситуації.

Читайте також: білорусь готує місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих із рф - розвідка

За словами генерал-майора, на сьогодні на кордоні з білоруссю усі складові сил оборони спільно відпрацьовують дії у разі загострення ситуації. Зокрема відпрацьовуються завдання інженерного облаштування оборонних позицій і мінування території.

«Підрозділи спільно тренуються проводити зачистку від ворога і ліквідацію диверсійно-розвідувальних груп і збройних формувань. Тому якщо з боку білорусі підуть війська, то вони отримають всю адекватну відповідь. Під такою ж пильною увагою сил оборони залишається і придністровський сегмент на кордоні з Молдовою», - запевнив директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації ДПСУ генерал-майор Леонід Баран.

Як повідомлялося, російські найманці ПВК "Ліга" прибули до мінська для підготовки провокацій на українському кордоні.

У білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих військових з російської федерації.

Фото dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-