Підготовка до передачі Україні систем NASAMS триває – Повітряні сили

Підготовка до передачі Україні систем NASAMS триває – Повітряні сили

Укрінформ
Процес підготовки передачі Україні важкого озброєння протиповітряної оборони NASAMS триває.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, коментуючи постачання Україні систем NASAMS.

«Наші військовослужбовці часто спілкуються з нашими партнерами, вивчають техніку, яка буде невдовзі поставлена на озброєння, процес триває... Такий тип озброєння – це важке озброєння протиповітряної оборони. Воно просто так за 1-2 дні не передається… Щодо NASAMS, то процес триває, нам буде передано спершу 2 батареї. Батарея може мати до 8 пускових установок, а також командний пункт, радар, який буде бачити цілі... Батарея NASAMS – це фактично наш дивізіон, це до 8 установок. Спершу буде 2 батареї», - зазначив Ігнат, додавши що надалі потрібно на дипломатичному фронті просити посилення цієї допомоги.

Читайте також: ЗРК NASAMS: Україні їх починають поставляти, але треба більше

Речник також зазначив, що російські війська полюватимуть у першу чергу на засоби ППО, артилерійські системи, які боляче б’ють ворога. Саме тому рф і закупила безпілотники-камікадзе Shahed-136.

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня Президент України Володимир Зеленський подякував США за рішення передати Україні дві протиповітряні системи NASAMS, здатні забезпечувати захист від ракетних обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-