У Повітряних силах назвали російські ракети, які збивати найважче

У Повітряних силах назвали російські ракети, які збивати найважче

Укрінформ
Протидіяти російським ракетам нового покоління, які нищать цивільну інфраструктуру, українській ППО вкрай складно.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, відповідаючи на запитання щодо протидії ракетним обстрілам.

«С-300 - це зенітна ракета, яка має свої певні тактико-технічні характеристики. У нас такі самі ракети, але ми їх витрачаємо за призначенням, розхід іде по літаках, вертольотах, БПЛА. Противник має їх у надлишку і також має значно новіші комплекси – Бук-М2, Бук-М3, «Панцир», С-400. На жаль, збивати такі цілі важко, так само як і збивати ракети тактичних комплексів «Іскандер», які летять по балістичній траєкторії з шаленою швидкістю, на жаль, у нас немає таких засобів ППО, які б могли ефективно протидіяти саме цим загрозам», - повідомив Ігнат.

Читайте також: Сили ППО збили російський штурмовик Су-25

Він наголосив, що українські захисники роблять все можливе, аби знищувати ворожі цілі.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 27 вересня ліквідували близько 57 тисяч 750 російських військових - на 550 осіб більше порівняно з попередньою добою. Також українські захисники знищили 2306 російських танків (+16 одиниць), бойових броньованих машин - 4881 (+24), артилерійських систем – 1378 (+9), РСЗВ – 331 (+1), засобів ППО - 175 (+3), літаків – 261 (+1), гелікоптерів – 224, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 977 (+7), крилатих ракет - 241, кораблів / катерів - 15, автомобільної техніки та автоцистерн – 3730 (+19), спеціальної техніки - 131. Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському і Донецькому напрямках. Дані уточнюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-