Кількість поранених росіянами дітей в Україні зросла до 767

Кількість поранених росіянами дітей в Україні зросла до 767

Укрінформ
В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації загинула 391 дитина, 767 – зазнали поранень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Офіс генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів.

«Станом на ранок 22 вересня 2022 року більш ніж 1158 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 391 дитина загинула та понад 767 отримали поранення різного ступеню тяжкості», - йдеться в повідомлення.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях, зауважили в прокуратурі.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 399, Харківській - 226, Київській - 116, Миколаївській - 72, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Херсонській - 57, Запорізькій - 47, Дніпропетровській - 26.

За даними ОГП, 21 вересня внаслідок обстрілу ворогом м. Курахове Донецької області отримав поранення 8-річний хлопчик.

Читайте також: Зеленська та ЮНІСЕФ підписали меморандум, щоб зменшити вплив війни на дітей і молодь

Крім того, 20 вересня внаслідок обстрілу загарбниками міста Куп'янськ Харківської області поранено 16-річного хлопця, додали у відомстві.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2500 закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю.

Читайте також: Перша леді закликала українців поговорити з дітьми про поведінку у школі під час тривоги

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють міста й села, вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 22 вересня українські захисники знищили близько 55 510 росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-