путіну буде дуже важко пояснити відступ на Луганському напрямку – радник Монастирського

путіну буде дуже важко пояснити відступ на Луганському напрямку – радник Монастирського

Укрінформ
Збройні сили України успішно контратакують, звільняють практично усю Харківську область, і у подальшому президенту рф володимиру путіну буде дуже важко пояснити певний відхід, зокрема, і на Луганському напрямку.

Про це у ефірі всеукраїнського телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов, передає кореспондент Укрінформу.

«Він (путін – ред.) надзвичайно боїться, бо йому так було би важко пояснити, умовно кажучи, здачу або певний відхід на Херсонському напрямку, як йому буде дуже важко пояснити Луганський напрямок», - сказав він.

За його словами, звільнення наших територій на Харківщині від росіян і можливе просування українських захисників на Луганщину стало таким собі наріжним каменем в успішних діях на фронті .

«А ми знаємо, що путін дуже сильно вихвалявся Луганською областю, щодо того, що вона була підконтрольна «лнр», і загроза звільнення її від «лнр» і контрнаступу (українських воїнів – ред.) з північної сторони безпосередньо на Луганськ і на інші території приводить путіна в істерику. Бо, повірте, всі ці програші йому буде надзвичайно важко (пояснити – ред.)», - заявив Смірнов.

На переконання радника міністра, президент рф позуміє, що його плато, той пік, на якому армія рф раніше знаходилася на фронті, уже відігрується назад. «І Харківська область тому прекрасне (підтвердження – ред.)», - заявив він.

Читайте також: «Ні могилізації!»: росіян закликають виходити на протести проти рішення путіна

Відповідаючи на питання про часткову мобілізацію у рф, Смірнов зазначив, що від того, що росіяни проведуть у себе так звану часткову мобілізацію, для українців абсолютно нічого не поміняється.

«Ті бійці, яких будуть призивати, є надзвичайно, у тому числі, непідготовленими і немотивованими Але нам, як кажуть, своє робити. Нам звільняти наші території. І ми однозначно це зробимо», - сказав радник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, президент росії володимир путін підписав указ про часткову мобілізацію. Часткова мобілізація в рф оголошується з 21 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-