росія обстріляла Запоріжжя ракетами С-300: зруйнований будинок, ще 10 – пошкоджені

росія обстріляла Запоріжжя ракетами С-300: зруйнований будинок, ще 10 – пошкоджені

Фото
Укрінформ
Близько 5 години ранку ворог завдав удару по Запорізькому району. Ракета зруйнувала будинок, в якому мешкала родина переселенців з Оріхівського району, постраждала жінку.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

"О 05:21 ранку ракета вдарила по житловому сектору, влучила по будинку, в якому мешкала сім‘я переселенців з Оріхівського району. Постраждала літня жінка. Її доставили в лікарню з пошкодженням грудної клітини та черевної порожнини внаслідок обвалу частини будівлі", - прокоментував голова Широківської ОТГ Денис Коротенко.

росія обстріляла Запоріжжя ракетами С-300 / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

В будинку також були її син з онуком. Вони не постраждали, наразі з дитиною працює психолог та соціальні працівники.

На місці "прильоту" - велика воронка. Частина будинку, де мешкала постраждала родина, зруйнована. Загалом в селі від вибуху пошкоджено щонайменше 12 будинків. Обстеження пошкоджень триває.

За словами заступниці голови громади Ольги Ставицької, наразі на території ОТГ мешкає 2399 переселенців, серед них 634 - діти.

На Запоріжжі ворожим обстрілом зруйновано будинок, ще близько десяти – пошкоджено / Фото: Ольга Звонарьова, Укрінформ

Запоріжжя і село поблизу нього російські війська вночі обстрілювали ракетами С-300, під загрозою знеструмлення були лікувальні заклади, 70-річну жінку госпіталізовано з травмами, повідомив у Телеграмі начальник Запорізької ОВА Олександр Старух.

"Перша атака ворога була здійснена близько 02:00 ракетами С-300. Два снаряди поцілили в трансформаторну підстанцію біля великого житлового масиву в одному з районів міста Запоріжжя. Частково район було знеструмлено, під загрозою знеструмлення були також лікувальні заклади", - йдеться у повідомленні.

Унаслідок цього удару постраждалих не було, руйнувань зазнали об’єкти соціальної інфраструктури – вибито шибки.

Читайте також: На Запоріжжі російські війська обстрілюють Оріхівську громаду

Старух зазначив, що вже вранці загарбники здійснили чергову ракетну атаку на обласний центр, знову застосувавши С-300. Одна ракета влучила в зелену зону на березі Дніпра неподалік житлового масиву вже іншого району міста. Ще одна поцілила в одне із сіл Запорізького району. Поранень зазнала 70-річна жінка, вона перебуває у лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, у Запорізькій області за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру 20 населених пунктів. Надійшло 17 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-