На звільнених територіях Харківщини поліція вже зареєструвала 241 воєнний злочин військ рф

На звільнених територіях Харківщини поліція вже зареєструвала 241 воєнний злочин військ рф

Укрінформ
У звільнених населених пунктах Харківської області поліція вже зареєструвала 241 воєнний злочин російських військових.

Як передає Укрінформ, про це поліція Харківської області повідомляє у Телеграмі.

"Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. Всього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 241 воєнний злочин", - ідеться у повідомленні.

За добу поліція Харківщини відреагувала на 1639 повідомлень від громадян, які надійшли на спецлінію 102.

На блокпостах правоохоронці разом з військовими перевірили 2438 транспортних засобів.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлені для перевірки 9 осіб.

Поліцейські виявили три факти незаконного обігу наркотиків і затримали осіб, у яких вилучили наркотичні речовини.

Відновили роботу підрозділи поліції на звільнених територіях. Співробітники поліції забезпечують публічну безпеку і порядок на шести напрямках: Балаклійському, Куп’янському, Ізюмському, Золочівському, Липецькому та Вовчанському.

Тривають роботи з обстеження і розмінування населених пунктів. Працівники вибухотехнічної служби обстежили загалом майже 285,5 гектарів, вилучили 6462 вибухонебезпечних предметів, знищили – 86.

Поліція просить повідомляти про злочини або події на звільнених територіях на цілодобову гарячу лінію 102, до чергової частини Головного управління Національної поліції у Харківській області за телефоном (050)302 20 44 або через чат-бот @Kharkiv102_bot.

Читайте також: Верещук про ексгумацію тіл, виявлених в Ізюмі: Уже деяких ідентифіковано

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня Президент України Володимир Зеленський заявив, що на місці масового поховання у визволеному Ізюмі виявлені понад 400 тіл, зокрема з ознаками тортур. Серед загиблих є діти та військові Збройних сил України.

Станом на 16 вересня на звільнених від росіян територіях Харківської області правоохоронці виявили 10 катівень, шість із них – в Ізюмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-