Ворог за добу обстріляв шість областей України, є загиблі та поранені

Ворог за добу обстріляв шість областей України, є загиблі та поранені

Укрінформ
Війська російської федерації упродовж минулої доби, 17 вересня, здійснили обстріли шести областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 неділі, 18 вересня.

У Дніпропетровській області тричі ворог стріляв по Нікопольському району, застосовував "Гради" і важку артилерію. У Нікополі троє людей поранені, пошкоджені кілька десятків багатоповерхових і приватних будинків, господарські споруди, автомобілі, дитсадок, магазини, перукарня, будівля місцевої адміністрації, лінії електропередач. Сталася пожежа на ринку.

У Харківській області вночі росіяни обстріляли територію Чугуївської громади. Спалахнула пожежа у нежитловому комплексі споруд, постраждалих немає.

Протягом минулої доби ворог масовано обстрілював Харківський, Чугуївський, Куп'янський та Ізюмський райони. Зруйновані житлові будинки та господарські споруди, АЗС, гаражі та виробничі об'єкти. У Куп'янську пошкоджено 5-поверховий житловий будинок. У Чугуєві загинула 11-річна дівчинка.

У прикордонному селі Стрілече Харківського району агресори влучили із танка по цивільному автомобілю, загинули дві жінки. Інформація уточнюється.

У Куп'янському районі госпіталізовані з пораненнями п'ятеро людей, у Харківському - троє поранених, двоє постраждалих - в Ізюмському районі, одна людина - в Чугуївському.

У Луганській області ворог за ніч по позиціях Збройних сил України завдав три авіаудари та здійснив 17 артобстрілів. Тривають позиційні бої. Скупчення техніки ворога місцеві жителі спостерігають майже в усіх населених пунктах поблизу з адмінмежею з іншими областями, зокрема у Троїцькому, Сватовому, Рубіжному, Попасній. Через відсутність інтернету росіяни намагаються маніпулювати громадською думкою. Проте при значних втратах росіянам вдається лише приховати точну кількість загиблих. Переповнені лікарні і морги місцеві жителі бачать щодня, зазначають в ОВА.

У Донецькій області вночі війська рф здійснили ракетні обстріли Краматорська (поранена людина), Родинського (двоє людей поранені). З артилерії росіяни вели обстріли Сіверська, Пісків, Рай-Олександрівки, Миколаївки (горить Слов'янська ТЕС), Вільного Поля, Бурлацького, Одрадівки, Майорська, Соледара, Мар'їнки, Красногорівки, села Костянтинівка (поранена людина).

Донеччина залишається без газу і частково без води та електрики. Обов'язкова евакуація населення триває. За добу на Донеччині п'ятеро людей загинули і 18 дістали поранення.

Вчора близько 23:05 Миколаїв зазнав обстрілів. За попередньою інформацією, постраждала цивільна інфраструктура. Детальна інформація уточнюється.

Вночі ворог обстрілював Очаків, важких поранень зазнали дві людини. Пошкоджено житлові будинки. У деяких районах міста немає доступу до інтернету.

Також минулої доби ворог завдавав ударів по селу Червоне Воскресенської громади. Постраждалих немає.

Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади на лінії розмежування. Вчора обстрілів зазнали околиці станції Березнегувате, інформація про наслідки уточнюється.

Також на Миколаївщині вчора були обстріли за межами сіл Широке, Червона Долина і Поляна Широківської громади. Постраждалих і руйнувань немає.

Протягом доби обстріли лунали на околицях села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

Читайте також: росіяни з танка обстріляли автомобіль на Харківщині, загинули дві жінки

У Херсонській області ситуація залишається надзвичайно складною, тривають бойові дії. Загарбники тероризують місцеве населення та вчиняють воєнні злочини, серед яких - мародерство, катування та вбивства. Тривають випадки викрадення людей.

росіяни продовжують обстрілювати села Бериславського району, є поранені та загиблі серед місцевого населення, а також руйнування цивільної інфраструктури.

За інформацією оперативного командування "Південь", українська авіація на Херсонщині завдала 15 ударів, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали 250 вогневих завдань. Зокрема уражено зосередження живої сили і техніки поблизу Старої Збур’ївки, пункт управління у Херсоні, станцію РЕБ у Новій Каховці та альтернативну понтонну переправу поблизу Садового.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-