За три дні ворог випустив по Кривому Рогу 13 ракет - Вілкул

За три дні ворог випустив по Кривому Рогу 13 ракет - Вілкул

Укрінформ
За три дні ворожі військові випустили по Кривому Рогу 13 ракет, у тому числі й найдорожчі - "Кинджали".

Про це в Телеграмі повідомляє начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"За три дні - 13 крилатих ракет. «Іскандери», «Ікси» і найдорожчі російські ракети, яких в них всього декілька десятків – «Кинжал». Виглядає як божевілля, але це – наша дійсність", - написав він.

Читайте також: У Кривому Розі російські ракети вдарили по гідротехнічних спорудах

Військова адміністрація одразу після обстрілів, ще 14-го вересня, створила Штаб з ліквідації наслідків аварії на гідротехнічних спорудах міста, в який увійшли керівники та представники рятувальних, комунальних, аварійних та промислових структур міста. Штаб працює цілодобово вже третій день.

За словами Вілкула, кожне кожна нова ракета створює нові руйнування та дуже ускладнює роботу.

Читайте також: У Кривому Розі стабілізували водопостачання

Місто задіяло весь ресурс: і аварійний, і рятувальний, і ресурс комунальних та промислових підприємств.

"Ще раз підкреслю, всі удари наносилися по абсолютно цивільній інфраструктурі, яка не має ніякого відношення до військових. Це – ніщо інше, як нічим неприкритий тероризм, на який тільки і здатна русня, що терпить на полі бою одну поразку за іншою. Тому вкотре наполегливо наголошую на необхідності дотримання правил «Повітряної тривоги». Бережіть, будь ласка, себе та своїх близьких", - додав Вілкул.

Читайте також: росіяни знову завдали ракетного удару по гідротехнічній споруді у Кривому Розі

За його інформацією, підтоплення житлових будинків ліквідовано. Продовжується відкачка води з прибудинкових територій. Постачання питної води відновлено вже по всьому місті. В тому числі на Макулані та КДЗ, де у водогін прилетів цілий «Кинжал», вартістю більше 10-ти мільйонів доларів.

Читайте також: росіяни знову завдали ракетного удару по Кривому Рогу

Щодо червоного кольору води в річці Інгулець, то очільник Кривого Рогу пояснив, що такий колір дає складова залізної руди - гематит.

"Гематит – це неорганічна складова, Fe2O3, оксид заліза. І ніяких проблем не несе. При цьому, зазначу, що водозабір питної води для міста береться в іншому місці, де вода не червоного кольору. Звичайного", - запевнив він.

Раніше повідомлялось, що ворог завдає масованих ракетних ударів по гідротехнічних спорудах міста вже третій день поспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-