Повітряні сили підтверджують застосування росіянами іранських дронів в Україні

Повітряні сили підтверджують застосування росіянами іранських дронів в Україні

Укрінформ
Повітряні сили ЗСУ володіють даними щодо застосування російською армією іранських безпілотників «Shahed 136» та інших модифікацій.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи питання застосування російськими військами іранських БПЛА.

«Що стосується Ірану, так, є дані, що дійсно російська армія отримує і вже використовує. Ми бачили вже збитий один БПЛА - це «Shahed 136». Це баражуючий боєприпас, фактично дрон-камікадзе. Зрозуміло, що ціль надзвичайно складна і для збиття саме таких цілей потрібні ще додаткові системи. Крім того, потрібно знову ж таки пильність наших воїнів», - наголосив Ігнат.

Речник відзначив, що це нова зброя у росії, в якій вона відчуває велику потребу. На думку Ігната, ворог швидше за все використовуватиме й інші модифікації іранських дронів у війні з Україною, тож необхідно бути до цього готовими.

Читайте також: Безпілотники для «Армії дронів» надсилають з усього світу - 109 вже передали ЗСУ

«Це нові виклики, і буде адекватне реагування і нові прийоми протидії їм», - запевнив Ігнат, висловивши сподівання, що у відповідь на поставки такої зброї з боку Ірану та інших авторитарних країн, демократичний світ відповість новими зразками зброї для України.

Як повідомлялось раніше, військові росії застосовують іранський безпілотник «Shahed 136», який у Росії отримав позначення «Герань-2». Вперше цей іранський безпілотник виявили і збили на території України 13 вересня цього року.

Читайте також: На «Армію дронів» задонатили вже з 76 країн

Баражуючий боєприпас «Shahed 136» – не високоточна зброя. Імовірно, ефективна дальність польоту «Shahed 136» становить від 1000 кілометрів з можливістю доставляти бойову частину вагою 50 кілограмів. Заявлено, що максимальна дальність польоту – 2,5 тис. кілометрів. Летить такий безпілотник на висоті від 60 до 4000 метрів з крейсерською швидкістю близько 180 км/год. БПЛА має гучний двигун MD 550 або 3W, тому ударний дрон можна почути завчасно. Знищити безпілотник можна будь-яким засобом протиповітряної оборони, а виявити за допомогою радару.

 Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-