Розмінування України: підписали меморандум із міжнародним благодійним фондом The HALO Trust

Розмінування України: підписали меморандум із міжнародним благодійним фондом The HALO Trust

Укрінформ
У межах роботи Координаційного штабу з питань деокупованих територій підписано Меморандум із міжнародним благодійним фондом з розмінування The HALO Trust.

Він став результатом зустрічі віцепрем’єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук з керівником програми The HALO Trust Майрі Каннінгем, повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Мінреінтеграції.

«Сторони обговорили плани збільшення команд із ручного та механізованого розмінування на звільнених від окупантів територіях і домовилися про проведення спільних просвітницьких кампаній для населення. Зокрема, зараз – під час грибного сезону – інформувати людей про ризики натрапити на вибухонебезпечні предмети в лісах і лісосмугах», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні потребують розмінування близько 160 тисяч квадратних кілометрів

The HALO Trust є міжнародною неурядовою організацією, яка понад 30 років працює у сфері протимінної діяльності у 28 країнах за підтримки Британської королівської родини та Державного департаменту США. В Україні організація займається розмінуванням з 2014 року і вже очистила від мін і боєприпасів, що не здетонували, понад 4,2 млн квадратних метрів території.

Як повідомлялося, 10 вересня уряд підтримав ініціативу Президента України створити Координаційний штаб з питань деокупованих територій. Одним із пріоритетних завдань штабу є розмінування звільнених від загарбників територій.

Фото: minre.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-