В Україні потребують розмінування близько 160 тисяч квадратних кілометрів

В Україні потребують розмінування близько 160 тисяч квадратних кілометрів

Укрінформ
Близько 160 тисяч квадратних кілометрів територій України потребують розмінування.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, про це заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов заявив на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Станом на 12 вересня, з початку повномасштабної агресії знешкоджено понад 253 тисячі вибухонебезпечних предметів, очищено 1761 км залізничних колій, 2920 км доріг, перевірено 70 тис. га територій», - сказав заступник міністра оборони і додав, що в планах є збільшення підрозділів з розмінування.

Шаповалов зазначив, що російська федерація використовує як застарілі боєприпаси, так і нові засоби ураження. На деокупованих територіях виявляють значну кількість саморобних боєприпасів та встановлення мінних пасток.

До заходів з розмінування територій залучаються піротехнічні підрозділи ДСНС, вибухотехнічні групи Національної поліції, Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної спеціалізованої служби транспорту. Допомога надходить і від міжнародних партнерів України. Зокрема, у вигляді техніки, металодетекторів, засобів бронезахисту, інструментів для розмінування та знешкодження боєприпасів.

Читайте також: Німеччина продовжить допомагати Україні із розмінуванням - Бербок

Нині значні зусилля з розмінування зосереджені на деокупованих територіях Київської, Житомирської, Чернігівської та Сумської областей.

Комісія ТЕБ та НС прийняла рішення щодо продовження МВС, Міноборони та ДСНС виконання завдань та заходів з розмінування територій України, забруднених вибухонебезпечними предметами.

Ці відомства мають забезпечити на державному рівні нормативно-правове врегулювання функціонування в Україні системи управління інформацією в протимінній діяльності. А Мінреінтеграції, МОН, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та ДСНС повинні посилити проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо порядку дій та правил поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Крім того, доручено Київській, Чернігівській та Сумській обласним військовим адміністраціям у взаємодії з ДСНС за результатами проведеного нетехнічного обстеження територій областей визначити необхідний обсяг фінансування для розмінування. Керівники ОВА протягом вересня-жовтня мають відпрацювати питання розмінування сільгоспугідь, які будуть засіватися навесні.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-