ЗСУ захопили на Харківщині російську САУ, танк і безпілотник «Орлан-10»

ЗСУ захопили на Харківщині російську САУ, танк і безпілотник «Орлан-10»

Фото
Укрінформ
Українські воїни під час зачищення кількох населених пунктів на Харківському напрямку здобули трофеї, серед яких – російський БПЛА «Орлан-10» та самохідна гармата 2С3 «АКАЦІЯ».

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Сил спеціальних операцій ЗСУ, передає Укрінформ.

«Тактична група однієї з військових частин ССО України разом з підрозділом снайперів Сил оборони провели зачистку кількох населених пунктів на Харківському напрямку. Під час роботи воїни захопили самохідну гармату 2С3 ‘’АКАЦІЯ’’ та танк, які передали підрозділам Сил оборони України», - уточнюється у повідомленні.

За даними ССО ЗСУ, під час зачищення у полон українських воїнів потрапив «поліцейський лнр», - після первинного допиту його віддали представникам Нацполіції.

Читайте також: Як ЗСУ нищать російських загарбників на Харківщині

«Важливим трофеєм став російський безпілотний комплекс з наземними станціями керування, антенами, заводською документацією. «Орлан-10» є основним БПЛА, який використовує ворог для виявлення українських позицій і корегування вогню артилерії», - зазначається у повідомленні.

У відомстві уточнюють, що цей захоплений комплекс є надзвичайно важливим через наявність усіх необхідних комплектуючих та документів.

«Відтак, наші фахівці радіолектронної розвідки та радіоелектронної боротьби зможуть ефективно протистояти російській загрозі із неба, а ворог нестиме більші втрат», - заявили військові.

Читайте також: Україна здивувала світ темпами наступу на Харківщині - бельгійські ЗМІ

Як повідомлялося, раніше на Харківщині бійці Сил спецоперацій ЗСУ захопили російські ПТКМ-1Р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-