Україна поки не може дістати дальню авіацію рф, але згодом такі засоби будуть – Повітряні сили

Україна поки не може дістати дальню авіацію рф, але згодом такі засоби будуть – Повітряні сили

Укрінформ
Наша держава поки що не має засобів, щоб дістати дальню авіацію росії.

Про це у ефірі українських телеканалів заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

«Нагадуємо всім, що загроза нікуди не ділася. Те, що наші воїни звільняють землю – це дуже гарні новини, але це ще далеко не перемога, бо постійно ворог буде нас тероризувати цими ракетними атаками. На жаль, поки що дістати ті літаки засобів у нас немає, але переконаний, що вони будуть», - поінформував речник ПС ЗСУ.

Читайте також: Повітряні сили за добу знищили ракету і три безпілотники ворога

Ігнат уточнив, що коли Україна отримає ці засоби, тоді ми будемо вже трошки легше дихати від тих же атак, яких нам наразі завдають війська рф.

Відповідаючи на питання щодо уламків збитого літака рф СУ-34, представник Повітряних сил ЗСУ зазначив, що цей літак був збитий кілька місяців тому.

«У будь-якому разі ми маємо публікувати ці відео, щоб у рф не сумнівалися, що ми нищимо їхню авіацію, щоб бачили результат роботи нашої ППО, надзвичайно важливо показувати знайдені уламки літаків на вже звільненій від окупації території», - заявив він.

Читайте також: Українська авіація знищує ворожі ППО за допомогою американських ракет HARM – Повітряні сили

Ігнат також привітав від імені командувача ПС ЗСУ і від всіх військовослужбовців цього підрозділу побратимів – танкістів із професійним святом.

«Вітаємо всіх танкістів. Танки - це та техніка, яка допоможе саме у контрнаступальних діях зайняти наші території. І, безумовно, авіація повітряних сил теж робить дуже важливі речі з підтримки наземних військ Разом ми – сила», - поінформував він.

Говорячи про співпрацю танкістів і повітряних сил, речник ПС ЗСУ зазначив, що міжвидова взаємодія наразі є надзвичайно серйозною річчю. «І це відпрацьовується шляхом багатьох навчань, - командно-штабних навчань, стратегічних тощо», - сказав він.

Ігнат уточнив, що той, хто має ключі від неба – той має успіх у наземній операції. «Утім, все ж таки піхота і танкові війська – це ті підрозділи, які дійсно роблять завершальну річ у деокупації наших територій», - заявив речник Повітряних сил ЗСУ.

Як повідомлялося, 1 вересня, в Україні відзначають День танкістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-