Залужний: На Харківщині ЗСУ просуваються у трьох напрямках, до кордону з росією – 50 км

Залужний: На Харківщині ЗСУ просуваються у трьох напрямках, до кордону з росією – 50 км

Укрінформ
Від початку вересня Збройні сили України вже звільнили від російських загарбників понад 3 тисячі квадратних кілометрів українських територій.

Як передає Укрінформ, про це головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив у Фейсбуці.

“Збройні сили продовжують звільнення окупованих росією територій. Від початку вересня понад 3000 кв. км повернуто під контроль України”, - ідеться у дописі.

Читайте також: ЗСУ звільнили селище Чкаловське на Харківщині

За його словами, “на Харківському напрямку ми почали просуватися не тільки на південь та схід, а й на північ. До виходу на державний кордон залишається 50 км”.

Залужний оприлюднив світлини, на яких результати роботи кількох підрозділів ЗСУ. Він зазначив, що у тісній взаємодії підрозділи ЗСУ звільнили села Байрак, Нова Гусарівка, Щурівка й Вільхуватка. Захоплення потужних укріпрайонів російських військ, які росіяни назвали “Масква”, “Омск” й “Пітєр”, дало змогу розгорнути контрнаступ на Балаклію, Ізюм та Куп‘янськ..

Читайте також: В Україні відзначають День танкістів: Залужний привітав військових із професійним святом

“Пишаюся і вдячний кожному українському військовослужбовцю. Маю за честь боротися пліч-о-пліч з вами. Вічна пам’ять полеглим в боях за Україну!”, - наголосив Залужний.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, станом на ранок 11 вересня, українські підрозділи зайшли до Куп’янська, триває звільнення населених пунктів Куп’янського та Ізюмського районів Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-