Винищувачі – це вже «вишенька на торті»: Ігнат про посилення української авіації

Винищувачі – це вже «вишенька на торті»: Ігнат про посилення української авіації

Укрінформ
Підсилення існуючої авіаційної техніки Повітряних сил матиме серйозний вплив на воєнну обстановку.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю "РБК-Україна", передає Укрінформ.

"Підуть роки на те, щоби повністю замінити парк застарілої радянської техніки – бомбардувальники Су-24М, штурмовики Су-25, винищувачі – Су-27 і МіГ-29. Але якщо вже існуючий склад і техніку Повітряних сил, яка сьогодні справді воює і дозволяє нашим пілотам просто робити дива, ми посилимо 1-2 ескадрильєю (ескадрилья – це 12 літаків, авіаційний підрозділ, який може виконувати завдання), що буде на певних напрямках виконувати якісь завдання – це дасть серйозний вплив на воєнну обстановку. Тому зволікати з цим питанням не можна", - наголосив він.

Читайте також: В Україні створили унікальну систему ППО, якої немає у світі - речник Повітряних сил

Речник відзначив: Україна потребує сучасних винищувачів, зокрема, F-15 та F-16. Однак тут процес передачі набагато складніше, аніж передача зброї.

"Винищувачі – це вже "вишенька на торті". Це найтехнологічніше з того, що нам можуть поставити союзники. І до того ж не так просто нам їх передати. Словаччина, яка нам передає МіГ-29, чекала на ті F-16 чи не 6 років. Держави стоять у черзі, щоб отримати ці винищувачі. Україна опинилась у патовій ситуації, коли вони нам потрібні вже і сьогодні. А це неможливо. Адже вони потребують не лише навчання пілотів, а й інших фахівців, які забезпечуватимуть цю техніку – військових інженерів. Ці американські винищувачі досить "вибагливі", - розповів Ігнат.

За словами речника, для винищувачів F-15 та F-16 необхідно адаптувати українську аеродромну структуру, проте це складно зробити в умовах бойових дій. Він також додав: теоретично винищувачі можуть передати. Але це буде недоцільно.

Читайте також: Ворожа авіація вже чотири місяці не літає над Україною - Повітряні сили

"Передавати винищувачі можуть. Але чи доцільно це робити саме зараз? Вони будуть просто простоювати, якщо вони не зможуть виконувати польоти. І стануть однією з ключових цілей для ворожих ударів. Можливо, їх краще передати тоді, коли для них буде все готово: і пілоти, і інженерний склад, і інфраструктура", - сказав Ігнат.

Як повідомлялося, західні партнери невдовзі нададуть нові зенітно-ракетні комплекси, які, за словами виробників, зможуть збивати навіть ворожі "Іскандери".

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-