росіяни поранили в Україні 743 дітей

росіяни поранили в Україні 743 дітей

Укрінформ
В Україні від початку повномасштабного вторгнення війська російської федерації вбили 383 дітей, ще 743 завдали поранень.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомив у Телеграмі.

“Станом на ранок 9 вересня 2022 року більше ніж 1126 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 383 дитини загинули та понад 743 отримали поранення різного ступеню тяжкості”, — ідеться в повідомленні.

Дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше дітей постраждало у Донецькій області - 389, Харківській - 206, Київській - 116, Миколаївській - 72, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Херсонській - 55, Запорізькій - 46, Дніпропетровській - 26.

Читайте також: Викрадення українських дітей росієюсвідчення геноциду української нації

6 вересня через обстріл росіянами селища Андріївка Балаклійського району Харківської області був поранений 2-річний хлопчик.

Через бомбардування та обстріли збройними силами російської федерації пошкоджені 2472 заклади освіти, з них 289 зруйновані повністю.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Офісу генпрокурора, станом на початок вересня безвісти зниклими в Україні вважаються 236 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-