Кинули з гранатою: ватажок «лнр» розповів СБУ, як потрапив у полон

Кинули з гранатою: ватажок «лнр» розповів СБУ, як потрапив у полон

Укрінформ
СБУ допитала заступника командира роти російсько-гібридних військ, якого Збройні сили України захопили в полон у боях на Донеччині.

Про це в Фейсбуці повідомила пресслужба 3-го управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Укрінформ.

«27 липня у бою на Бахмутському напрямку він зазнав поранення. Замість того, щоб надати офіцеру допомогу, його підлеглі втекли, прихвативши його зброю та спорядження. Йому залишили лише гранату зі словами: «Можеш себе підірвати!» Пораненого представника армії противника врятували бійці ЗСУ, які взяли його в полон», - ідеться в повідомленні.

Встановлено, що бойовик воював на боці окупаційної армії від самого початку путінської агресії проти України. Раніше, після закінчення військового навчального закладу в тимчасово окупованому Донецьку, він проходив «службу» у так зв. «2 АК лнр» на офіцерських посадах.

У березні цього року бойовик брав участь у штурмі Рубіжного на Луганщині, а через місяць звільнився через поранення. Однак у липні він знов потрапив під примусову мобілізацію, яку окупанти розгорнули в ОРДЛО.

У полоні його підлікували, після чого слідчі СБУ отримали від пацієнта всі необхідні свідчення щодо своїх командирів, озброєння, переміщення та дислокації російських військ тощо. З’ясувалося, що його підрозділом командували кадрові російські військові, які проходили ротацію раз на рік.

Наразі обвинувальні матеріали за ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України скеровано до Першотравенського районного суду Дніпропетровської області.

Читайте також: На підприємства в ОРЛО набирають вахтовиків із росії - бракує чоловіків

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомлялось, російська армія через брак особового складу масово залучає на війну чоловіче населення окупованих територій. У першу чергу під призов потрапили мешканці тієї частини Луганщини, яка була захоплена ще в 2014 році, але з часом почали вишукувати потенційних солдатів і на решті території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-