В «АТБ» спростовують продаж розкраденої у Запоріжжі гумдопомоги

В «АТБ» спростовують продаж розкраденої у Запоріжжі гумдопомоги

Укрінформ
Корпорація «АТБ» заявила, що інформація стосовно реалізації розкраденої на Запоріжжі гуманітарної продукції через магазини мережі не відповідає дійсності.

Про це повідомляється на сайті компанії, передає Укрінформ.

“Інформація, яка поширюється з боку одного з агентів НАБУ, стосовно реалізації розкраденої у Запоріжжі гуманітарної продукції через магазини «АТБ» не відповідає дійсності”, - йдеться у заяві.

В “АТБ” стверджують, що не мали і не мають жодних підписаних угод щодо постачання на реалізацію продуктів харчування та товарів першої необхідності гуманітарного спрямування від сторонніх постачальників через магазини торговельної мережі у регіоні.

“Корпорація «АТБ» неодноразово повідомляла громадськість про запуск додаткових імпортних поставок продуктів харчування та товарів першої необхідності з Польщі, країн Балтії, Туреччини, Чехії, Італії тощо. Ці товари, як і решту імпорту, компанія самостійно закуповує у західних партнерів-виробників та поставляє напряму до магазинів”, - йдеться у заяві.

При цьому наголошується, що за останні місяці компанія отримала багато запитів з боку правоохоронних органів у межах кримінальних проваджень щодо ймовірної реалізації гуманітарної продукції. Контролюючими органами неодноразово проводилися відповідні перевірки у магазинах торговельної мережі «АТБ» щодо цих підозр, і "жодного факту реалізації гуманітарної продукції виявлено не було", заявили у корпорації.

Водночас у заяві компанії додали, що засуджують будь-які дії посадових осіб щодо привласнення та нецільового використання гуманітарної допомоги.

Як повідомлялося, 30 серпня Служба безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро України проводила низку обшуків у Запоріжжі у зв'язку з розслідуванням факту імовірного привласнення гуманітарної допомоги, наданої Запорізькій області від початку широкомасштабного вторгнення рф. Обшуки проходили, зокрема, у міськраді, обласній військовій обладміністрації, складських приміщеннях.

Читайте також: Суд у Львові відпустив під особисте зобов’язання підозрюваних у продажі гумдопомоги волонтерів

Згодом Євген Шевченко, відомий як "агент НАБУ", у Фейсбуці написав, що гуманітарну допомогу, яка надходила в місто й область, нібито реалізували через торгівельні мережі «АТБ» і «Сільпо».

У міськраді заявили про непричетність до імовірного розкрадання гумдопомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-