росіяни за добу обстріляли місто Запоріжжя та ще низку областей - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли місто Запоріжжя та ще низку областей - зведення ОВА

Укрінформ
російські війська упродовж минулої доби знову здійснили масовані обстріли низки регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 вівторка, 30 серпня.

Сьогодні о 4-й годині ранку ворог завдав ракетного удару по Запоріжжю. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Не зафіксовано значних руйнувань на об’єктах інфраструктури.

У Чернігівській області вночі росіяни обстріляли Новгород-Сіверський район, за попередніми даними, з артилерії. Жертв і руйнувань немає.

Читайте також: ЗСУ ліквідували 47 550 російських загарбників

У Сумській області вчора упродовж дня росіяни чотири рази відкривали вогонь по Краснопільській, Есманській, Шалигинській, Зноб-Новгородській та Буринській громадах. Усього зафіксовано 43 удари. Ворог використовував САУ та міномети. Жертв і руйнувань немає.

Вночі війська рф били із САУ по Краснопільській громаді. Без жертв і руйнувань.

У Дніпропетровській області агресори обстріляли Нікопольський, Криворізький та Дніпровський райони. У Нікополі пошкоджені автовокзал, магазини і дитяча бібліотека, лінії електропередач. У Червоногригорівській громаді поранено жінку. У селі Кам’янське один будинок знищений, близько 10 пошкоджені. Також пошкоджені електромережі і газогони. Наслідки ракетних ударів по Криворізькому і Дніпровському районах з’ясовуються.

У Луганській області вночі по позиціях українських захисників на Бахмутському напрямку росіяни завдали чотири ракетні удари, загалом випустили 8 ракет. Також зафіксовано 10 ворожих мінометних та шість артилерійських обстрілів. У трьох випадках ворог застосовував установки залпового вогню.

У Донецькій області за добу двоє людей загинули і четверо були поранені. Війська рф вели обстріли із РСЗВ "Град" та "Ураган", артилерії, мінометів. Обстріляні житлові сектори в Авдіївці, Слов’янську, Бахмуті, Первомайському, Семенівці, Максимільянівці, Калиновому, Кліщіївці, Георгіївці, Нетайловому, Роздольному, Неліпівцях. Пошкоджено дві багатоповерхівки, 21 приватний житловий будинок, об’єкти Авдіївського коксохімічного заводу, ЛЕП, пологовий будинок, теплову мережу, приміщення Червоного Хреста, відділення Ощадбанку, магазин. Вночі ворог обстрілював Авдіївку, околиці Торецька і Тетянівки Святогірської громади. Інформація про поранених не надходила. Область залишається без газу і частково без води та аелектрики. Обов'язкова евакуація населення триває.

Читайте також: Загарбники обстріляли Дніпропетровщину, є руйнування інфраструктури

Миколаїв вчора вдень зазнав масованого обстрілу 16 зенітними ракетами С-300. Є численні руйнування та пошкодження приватних і багатоповерхових будинків, об’єктів транспортної інфраструктури. Двоє людей загинули, 24 дістали поранення.

Вчора зафіксовано ворожі обстріли Очакова, є влучання в аквазоні. Постраждалих немає.

Вдень через обстріли села Червоне Воскресенської громади частково зруйновано будинок, пошкоджено газопровід. Постраждалих немає. За межами села Калинівка внаслідок обстрілів спалахнула пожежа на відкритій території. Без постраждалих.

За інформацією оперативного командування "Південь", ввечері двома зенітними ракетами С-300 атаковано Баштанський район. Внаслідок розриву ракет є пошкодження приватних будинків, постраждалих немає.

Під постійними обстрілами залишаються села Березнегуватської громади на лінії розмежування. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Інформація про пошкодження уточнюється.

Читайте також: ЗСУ дали відсіч ворогові на п'ятьох напрямках

Потужні вибухи тривали упродовж дня та всю ніч у Херсонській області. Бої тривають практично на всій території Херсонщини. Збройні сили України розпочали наступальні дії на різних напрямках. Загарбники розсилали місцевим жителям СМС-повідомлення із закликом евакуюватися з робочих місць. ЗСУ знищили низку складів із боєприпасами та практично всі великі мости — Антонівські залізничний та автомобільний і Новокаховський. Залишилися лише пішохідні переходи.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-