На Луганщині росіяни атакували за чотирма напрямками – зазнали втрат і «відкотилися» назад

На Луганщині росіяни атакували за чотирма напрямками – зазнали втрат і «відкотилися» назад

Укрінформ
У Луганській області російські загарбники атакували за чотирма напрямками, намагаючись поліпшити тактичне положення, але безуспішно.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Протягом 24 серпня росіяни посилили ракетний терор міст та сіл країни, тому наступи не були масованими, як зазвичай. Втім, вони все ж атакували за чотирма напрямками, намагаючись покращити тактичне положення, але вкотре безуспішно – зазнали втрат, відкотилися назад, очікують нових наказів та підвищення мотивації наприкінці місяця», – зазначив Гайдай.

За його словами, ворог не припиняє обстрілювати населені пункти Луганщини зі ствольної та реактивної артилерії. За минулу ніч зафіксовано вісім артилерійських атак, а також дев’ять мінометних. Чотири рази загарбники намагалися йти в танковий наступ. Крім того, поблизу трьох населених пунктів війська рф завдали авіаударів, поінформував очільник ОВА.

Гайдай також зауважив, що загарбники не полишають спроб зібрати особисті дані населення задля маніпуляцій під час проведення псевдореферендуму.

«Звісно, певні сподівання покладали на людей похилого віку. Але, як виявилося, і вони втекли від російської навали», - зазначив він.

Читайте також: На Луганщині мобілізували 430 шахтарів, дітей починають готувати до війни - Гайдай

За його даними, якщо до повномасштабного вторгнення в області налічувалось понад 330 тисяч пенсіонерів, то за ці пів року за поновленням та призначенням пенсій до відповідних органів окупаційної влади звернулося лише 110 тисяч осіб.

«Понад дві третини літніх людей виїхали, вирішили жити в спокої і цивілізованому світі, а не при «русском мире». І більшість із тих, хто не зміг евакуюватися, – жителі територій, захоплених у перші два тижні війни. Вони просто не встигли»», – наголосив Гайдай.

Читайте також: Примусова мобілізація на Луганщині: загарбники платять 60 тисяч рублів тим, хто здає сусідів

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Це спричинило значний відтік населення Луганської області до західних регіонів країни. Тільки з окупованих після цієї дати територій виїхало понад 300 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-