СБУ завадила спецслужбам росії організувати «акції протесту» у трьох областях

СБУ завадила спецслужбам росії організувати «акції протесту» у трьох областях

Укрінформ
Служба безпеки України завадила фсб організувати в Україні постановочні «акції протесту» до Дня Незалежності у трьох областях.

Про це повідомляє СБУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Служба безпеки України запобігла планам фсб використати родичів українських військових для загострення суспільно-політичної ситуації у Київській, Житомирській і Полтавській областях напередодні Дня Незалежності України», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за задумом ворожих спецслужб, «мітингувальники» мали активно критикувати та засуджувати військове командування України, а організатори планували зняти це на відео. Метою було створити «потрібний контент» для російських пропагандистів, які б максимально поширили його через інтернет і підконтрольні їм ЗМІ.

Читайте також: У СБУ запевнили, що російська орда буде відкинута туди, звідки прийшла

За даними СБУ, організаторами псевдоакцій мали стати колишні учасники ГО «Журналісти стремоусова», лідер яких кирило стремоусов зараз виконує обов'язки «заступника окупаційної військово-цивільної адміністрації» у Херсоні, і йому ще на початку повномасштабного вторгнення повідомлено про підозру за державну зраду.

Як повідомлялося, СБУ викрила мережу проросійських пропагандистів у Центральній Україні, які виправдовували збройну агресію російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-