За час війни в Україні загинули або були поранені близько 1000 дітей - ЮНІСЕФ

За час війни в Україні загинули або були поранені близько 1000 дітей - ЮНІСЕФ

Укрінформ
Близько 1000 дітей убито або поранено під час російської війни в Україні, заявила у понеділок виконавча директорка Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Кетрін Рассел.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ООН.

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну офіційного підтверджено, що за вбито або поранено щонайменше 972 дитини, зазначила Рассел. Це в середньому більш як п'ятеро дітей на день, але, на її думку, «реальна кількість набагато вища».

Більшість смертей та поранень спричинена застосуванням вибухових речовин, констатують у ЮНІСЕФ.

Майже кожна дитина в Україні зазнала впливу війни, додала Рассел. Ідеться, зокрема, про розлучення з родиною, жорстоке поводження, сексуальну експлуатацію, торгівлю людьми.

Вона зауважила, що ескалація воєнних дій вдарила по системі освіти в Україні. За оцінками ЮНІСЕФ, кожна десята школа пошкоджена або зруйнована.

Читайте також: росіяни вбили в Україні 362 дитини

«Діти в Україні терміново потребують безпеки, стабільності, доступу до безпечного навчання, послуг із захисту та психосоціальної підтримки. Але найбільше дітям України потрібен мир», - підсумувала виконавча директорка ЮНІСЕФ.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 22 серпня кількість постраждалих дітей в Україні, за даними Офісу Генпрокурора, зросла до 1 096. Кількість убитих – 373, поранених – 723.

До росії з України депортовано близько 260 тисяч дітей.

Фото: freepik.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-