На півночі Харківщини щодня йдуть важкі бої – голова громади

На півночі Харківщини щодня йдуть важкі бої – голова громади

Укрінформ
На півночі Харківщини відбуваються щоденні важкі бої за звільнення захоплених військами рф територій Дергачівщини.

Про це повідомив у Телеграмі голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«Поки російські окупанти продовжують вчиняти терористичні акти проти цивільного населення, Збройні сили України роблять усе можливе для звільнення окупованих територій. Наші захисники намагаються покращити тактичне положення в районах Козачої Лопані, Цупівки, Дементіївки та Великих Проходів. На півночі Дергачівщини щодня йдуть важкі бої», - зазначив Задоренко.

Читайте також: На Харківщині за добу внаслідок обстрілів поранені двоє людей

За його словами, протягом минулих двох діб російські війська не припиняли обстрілювати майже всі підконтрольні Україні населені пункти Дергачівщини.

«Окупанти цілили по цивільним об’єктам зі ствольної артилерії, РСЗВ, а в зоні активних бойових дій – з танків, мінометів та інших видів важкої зброї. Вчора бригада швидкої допомоги вивезла з Лещенків пораненого уламками ворожого снаряду 74-річного чоловіка», - поінформував керівник громади.

Як повідомлялося, ввечері 20 серпня внаслідок російських обстрілів у с. Слатине Дергачівської громади загинула 50-річна жінка.

Читайте також: росіяни продовжують вдаватися до терористичних методів ведення війни – зведення ОВА

Дергачівська громада, що є прикордонною, на третину захоплена військами рф, на частині території тривають бойові дії. Польові роботи цього роки на Дергачівщині практично не проводяться. Війська рф не припиняють обстріли підконтрольних Україні населених пунктів. Влада закликає мешканців, які виїхали, поки не повертатися до своїх домівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-