Унаслідок ранкового ракетного удару по Харкову загинула жінка

Унаслідок ранкового ракетного удару по Харкову загинула жінка

Фото
Укрінформ
Війська рф уранці завдали ракетних ударів по трьох районах Харкова, внаслідок чого зруйновано будівлю закладу вищої освіти, підприємство та приватні будинки, загинула одна людина.

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Близько 6 ранку зафіксовано щонайменше 5 ракетних ударів у Київському, Немишлянському та Основ'янському районах міста. У Київському районі зруйновано будівлю одного із закладів вищої освіти, в Основ'янському - будівлю цивільного підприємства, у Немишлянському ракети влучили у 2 приватні будинки. Станом на зараз відомо про 1 загиблу жінку, вона була охоронцем в закладі освіти», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на місцях влучань працюють екстрені служби. Інформація щодо постраждалих та масштаб руйнувань уточнюються.

За інформацією глави ОВА, протягом доби російські загарбники обстрілювали з артилерії населені пункти Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів.

«Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди, горіла трава та пшениця у полі. У Золочівській громаді виникли пожежі в приміщенні клубу, бібліотеці та полях. У Печенігах Чугуївського району поранення дістав 68-річний чоловік», - зазначив Синєгубов.

За його словами, на лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Ворог обстрілює позиції українських захисників із танків, реактивної та ствольної артилерії, застосовує літаки та вертольоти.

«У районі Ізюма ворог намагався наступати на напрямках Барабашівка – Карнаухівка, Сулигівка – Дібрівне, Сулигівка – Нова Дмитрівка. Всюди наші захисники тримають позиції та завдають ворогу відчутних втрат», - наголосив очільник ОВА.

Читайте також: У Харкові росіяни сьогоднішніми обстрілами знищили пам'ятку архітектури - МКІП

Як повідомлялося, 19 серпня в Харкові та місті Красноград Харківської області оголошено днем жалоби за загиблими внаслідок ракетних ударів.

17 серпня близько 21:30 російська ракета «Іскандер» влучила у триповерховий житловий будинок у Салтівському районі Харкова, внаслідок чого будівля повністю зруйнована і сталася масштабна пожежа. Також близько 5 години ранку 18 серпня російські військові завдали ракетного удару по Слобідському району. Дві ракети С-300 влучили у трамвайне депо, пошкодивши ремонтний цех і гуртожиток. Загалом загинули 17 людей, у тому числі дитина, понад сорок осіб дістали поранення.

Читайте також: У зруйнованому «Іскандером» будинку в Харкові жили люди з вадами слуху

Ворог також завдав ракетного удару по м. Красноград, де зруйновано приватні житлові будинки, двоє людей загинули та троє були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-