У Харкові внаслідок ракетного удару по гуртожитку загинула матір відомої легкоатлетки

У Харкові внаслідок ракетного удару по гуртожитку загинула матір відомої легкоатлетки

Укрінформ
У Харкові вранці 18 серпня внаслідок російського ракетного удару по гуртожитку в Слобідському районі загинула матір легкоатлетки Катерини Табашник.

Про це спортсменка повідомила в Інстаграмі, передає Укрінформ.

У сторіс Табашник розмістила відео зі зруйнованої будівлі та написала, що «русский мир» вбив її маму та звільнив від домівки та всього життя.

Як повідомляє Суспільне, тіло 60-річної матері легкоатлетки брат спортсменки Юрій знайшов під завалами разом з рятувальниками. Жінку завалило у власній кімнаті на третьому поверсі гуртожитку.

Читайте також: У Харкові 19 серпня оголосили днем ​​жалоби за загиблими внаслідок ракетних ударів

Серед уламків на місці обстрілу брат Катерини знайшов медалі та грамоти сестри з різних українських та міжнародних змагань.

28-річна українська спортсменка брала участь у Чемпіонатах Європи з легкої атлетики. Особистий рекорд Табашник у стрибках у висоту складає 1.96 метрів. Його українська стрибунка встановила у червні 2018 року у Кропивницькому. У червні 2022 року Табашник з повторенням рекорду сезону виграла турнір зі стрибків у висоту в Женеві. Ця перемога стала третьою у сезоні для української легкоатлетки. Також Табашник у 2022 році виступила на трьох етапах Діамантової ліги. На заключному - у польській Сілезії - стала бронзовою призеркою.

Як повідомлялося, близько 5 години ранку російські військові завдали ракетного удару по Слобідському району. Дві ракети потрапили по приміщенню трамвайного депо, пошкодивши ремонтний цех і гуртожиток, які стояли впритул один до одного. Троє людей загинуло, ще 18 поранено, серед них 13-річні хлопчик та дівчинка. Гуртожиток частково зруйновано.

Читайте також: У Харкові лікарі борються за життя дитини, яка отримала поранення від ворожих обстрілів

Ще одна ворожа ракета влучила у нежитлову будівлю у цьому ж районі, що призвело до її повного руйнування.

У Холодногірському районі м. Харкова окупанти випустили ракету по будинку культури. Відбулось займання площею 4200 кв. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-