Перед вторгненням хакери рф атакували урядовий центр України  – Microsoft

Перед вторгненням хакери рф атакували урядовий центр України – Microsoft

Укрінформ
Американська компанія Microsoft заявила, що за декілька місяців до повномасштабного вторгнення рф в Україну, російська хакерська група SEABORGIUM здійснювала атаки на український урядовий сектор.

Як передає Укрінформ, про це повідомила компанія у своєму блозі.

«SEABORGIUM націлена насамперед на країни НАТО, зокрема на США та Велику Британію, інколи на країни Балтії, Північної Європи та Східної Європи. Такі атаки охоплювали також й урядовий сектор України за кілька місяців до вторгнення росії. Microsoft вважає, що Україна, ймовірно, не є основним напрямком для цього гравця; однак, швидше за все, є однією з багатьох цілей», - заявили у компанії.

Зазначається, що у вищевказаних країнах російська хакерська група зосереджувала свої атаки, зокрема, на консалтингові компанії у сфері оборони та розвідки, неурядові організації, аналітичні центри та ВНЗ.

«Також було помічено, що SEABORGIUM «нападає» на колишніх співробітників розвідки, експертів у справах росії та російських громадян за кордоном. Microsoft безпосередньо повідомляє своїх клієнтів, які були ціллю (хакерів – ред.), надаючи їм інформацію, необхідну для захисту своїх облікових записів», - додали у компанії.

Читайте також: Держдеп пропонує $10 мільйонів за інформацію про російську хакерську групу Conti

У Microsoft наголосили, що постійні кампанії SEABORGIUM в першу чергу націлені на фішинг та викрадення облікових даних користувачів.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров вручив «Відзнаку миру» компанії Microsoft під час зустрічі з її представниками у швейцарському Лугано.

«Відзнака миру» — нагорода, яку започаткував Президент Володимир Зеленський для компаній, урядів і світових політиків, які найбільше підтримують Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-