Керівник Нікопольської РВА про обстріли Енергодара: Це схоже на створення локального casus belli

Керівник Нікопольської РВА про обстріли Енергодара: Це схоже на створення локального casus belli

Укрінформ
росіяни продовжують обстрілювати тимчасово захоплений ними Енергодар, намагаючись переконати, що удари завдаються українською армією з Нікополя.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Укрінформ.

"Друзі, на протилежному березі триває постановка військ рф під назвою "ЗСУ обстрілює місто Енергодар з міста Нікополь". Насправді, обстріли здійснюють самі війська рф. Все це схоже на створення локального casus belli. До нас вказані події доходять у вигляді звуків роботи артилерії та паніки, створеної численними блогерами, які з'являються наче гриби після дощу", - зазначив Євтушенко.

Читайте також: загарбники на ЗАЕС імітують «прильоти» з Нікополя - працівник станції

Він зауважив, що дійство в Енергодарі розраховане на тамтешніх жителів, і обстрілів прибережних територій Нікопольського району не очікується до настання темряви. Тим паче, з цього питання певними людьми здійснюються певні превентивні заходи, наголосив начальник РВА.

Утім, ці міркування теоретичні, і насправді дії "мавпи з гранатою", себто окупантів на протилежному березі, передбачити важко. Тож стовідсоткову гарантію безпеки до настання комендантської години ніхто не гарантує.

Читайте також: Рада закликає світ застосувати санкції проти атомної галузі рф через ядерний тероризм на ЗАЕС

"Триває війна, противник знаходиться від нас на дистанції 5-10 кілометрів. Жоден телеграм-канал, жодне джерело інформації не дасть вам стовідсоткової гарантії попередження та безпеки. Прошу вас не піддаватись паніці, критично сприймати інформацію в мережі "Інтернет", за можливості уникати відкритих територій та місць масового скупчення людей. Це правило не на день і не на тиждень. Це правило до закінчення війни", - підкреслив Євтушенко.

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня росіяни обстріляли Енергодар, унаслідок чого одна людина загинула і двоє були поранені. Сьогодні, 15 серпня, у місті також лунали вибухи.

Фото з сайту nikopolnews.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-