Загарбники підігнали в Енергодар САУ «Піон» з прапором України для провокацій - розвідка

Загарбники підігнали в Енергодар САУ «Піон» з прапором України для провокацій - розвідка

Фото
Укрінформ
На в'їзді до тимчасово захопленого Енергодара військові рф підігнали САУ "Піон", на яку повісили український прапор, і готують провокації.

Про це у Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки МОУ, передає Укрінформ.

«До стели «Енергодар» на в’їзді в місто рашисти підігнали самохідну артилерійську установку «Піон» із нанесеною білою фарбою літерою «Z». На САУ піднято синьо-жовтий прапор. Вочевидь, вона використовуватиметься для чергових провокацій з метою звинувачення ЗСУ», - зазначають у розвідці.

За інформацією ГУР, загарбники обстрілюють Запорізьку АЕС із села Водяне. Один з артилерійських ударів пошкодив перший блок насосної станції цеху теплових та підземних комунікацій. Ще один - призвів до часткової руйнації пожежної частини, що відповідає за безпеку ЗАЕС. Унаслідок ворожих обстрілів також сталося займання лісу і трави на прилеглих територіях, що спричинило значне задимлення. Гасіння пожеж ускладнене через обстріл пожежної частини.

Тим часом, інформує ГУР, загарбники активно створюють «картинку» для пропаганди. З цією метою на станцію нещодавно завезли два автобуси «масовки», яка має виконувати роль начебто «місцевих жителів та персоналу».

«Справжні місцеві мешканці та персонал відмовляються брати участь у подібних постановках», - заявили у розвідці.

Читайте також: росіяни розбомбили підстанцію в Енергодарі і залишили майже все місто без світла й води

Як повідомлялося, 11 серпня ворог продовжив обстріли найбільшої в Україні та у Європі Запорізької АЕС. Зокрема, було зафіксовано п’ять влучань поблизу дільниці зварювання та сховища джерел випромінювання. Ще п’ять сталися в районі пожежної частини, розташованої неподалік від ЗАЕС.

Станція захоплена військовими рф 4 березня.

Фото: Головне управління розвідки МО України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-