Майже 200 «прильотів» за день: загарбники продовжують терор Сумщини

Майже 200 «прильотів» за день: загарбники продовжують терор Сумщини

Фото
Укрінформ
російські окупанти 12 серпня продовжували обстрілювати територію Сумської області: вони одинадцять разів відкривали вогонь по громадах регіону, зафіксовано майже 200 прильотів.

Про це у телеграмі повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

Після 11:00 розпочався мінометний обстріл по Юнаківській громаді — 15 прильотів. Потім російські війська вдарили з реактивних систем залпового вогню, зафіксовано 17 влучань.  

Також після 11:00 був артобстріл по Хотінській громаді — 10 прильотів. А в обід по території громади росіяни здійснили один авіаудар та відкрили вогонь з РСЗВ, зафіксовані десять влучань. Внаслідок обстрілів горіло поле пшениці, наразі збитки підраховуються.

Читайте також: Сумщина: відновили всі об’єкти критичної інфрастуктури Охтирського та Тростянецького районів – ОП

Також росіяни один раз вдарили з авіації по Миколаївській сільській громаді та обстріляли цю територію з реактивних систем залпового вогню — усього понад 60 прильотів.

Близько 17:00 російські війська розпочали мінометний обстріл Есманської громади — чотири влучання. Потім був артилерійський обстріл, ймовірно, із самохідних артилерійських установок, 37 прильотів. О 17:30 громаду ще раз обстріляли з мінометів, чотири влучання.

Внаслідок обстрілів зазнали пошкоджень щонайменше 2 домогосподарства, паркан та господарські будівлі. Постраждалих людей немає.

Читайте також: Близько 200 «прильотів»: росіяни били з «Градів» по прикордонню Сумщини та Чернігівщини

О 18:30 росіяни почали артобстріл, ймовірно із САУ, по Шалигинській громаді — чотири влучання. Пізніше вони вдарили з реактивної артилерії, 30 прильотів.

росіян змусили відступити з Чернігівської та Сумської областей ще на початку квітня, проте обстріли прикордоння продовжуються. Основні сили рф нині зосередила на сході та півдні України, проте утримує деякі свої підрозділи у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Читайте також: Загарбники знову обстріляли Сумщину: під вогонь потрапило Білопілля

За даними Держприкордонслужби, окупанти роблять це для демонстрації сил та відволікання українських військових. Прикордонники поки що не повідомляли про формування ударної групи для повторного наступу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-