СБУ повідомила про підозру росіянину, який наказав розстрілювати цивільних на Київщині

СБУ повідомила про підозру росіянину, який наказав розстрілювати цивільних на Київщині

Аудіо
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру росіянину, старшому лейтенанту зс рф Антону Струєву, який наказував розстрілювати цивільних у Броварському районі на Київщині.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

«Українська спецслужба зібрала повну доказову базу на цього окупанта і вже повідомила йому про підозру. Так, старший лейтенант зс рф Антон Струєв із позивним «Беркут» підозрюється за ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). Він віддавав накази про розстріл мирних мешканців під час окупації Броварського району Київщини», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у розпорядженні СБУ є перехоплена телефонна розмова, в якій «Беркут» дає підлеглому цей злочинний наказ: «Да валите там всех... Есть гражданские – ... в расход, сука, всех!». А в селах Мокрець і Заворичі Струєв особисто брав у полон мирних мешканців і жорстоко допитував їх.

Правоохоронці встановили, що вранці 22 березня 2022 року Струєв наказав стріляти в цивільного мешканця, який випадково опинився поряд. російські загарбники залишили чоловіка помирати, однак після важкого поранення той вижив. Він упізнав свого вбивцю та готовий свідчити проти нього у міжнародному суді, повідомили в пресслужбі СБУ.

Читайте також: Військовому рф повідомили про підозру за розстріл жителя Чернігівщини

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-