Загарбники вдруге за кілька годин обстріляли Запорізьку АЕС

Загарбники вдруге за кілька годин обстріляли Запорізьку АЕС

Укрінформ
Вдруге за останні декілька годин російські військові обстріляли Запорізьку АЕС, зафіксовано три «прильоти» безпосередньо на майданчик станції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

"Ввечері 5 серпня російські терористи вдруге обстріляли Запорізьку атомну електростанцію з РСЗВ. Три «прильоти» зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: росіяни стріляли в бік ЗАЕС - біля промислового майданчика три «прильоти»

Зазначається, що російські війська серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус.

"Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека. Наразі постраждалих немає", - наголошують в Енергоатомі.

Читайте також: У РНБО прокоментували заяву росії щодо «українських провокацій на Запорізькій АЕС»

Згідно з інформацією пресслужби, перед обстрілами представники Росатома поспіхом покинули станцію. Український персонал ЗАЕС перебуває на місці і виконує усі заходи із забезпечення ядерної й радіаційної безпеки та ліквідовує наслідки пошкоджень.

Як повідомлялося, до цього загарбники здійснили обстріл у бік Запорізької АЕС о 14.30. Було зафіксовано три вибухи біля промислового майданчика ЗАЕС.

Загарбники розбомбили і електропідстанцію «Луч», внаслідок чого майже весь Енергодар (6 із 7 мікрорайонів) залишився без світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-