З Авдіївки виїхали 90% відсотків мешканців - голова ВЦА

З Авдіївки виїхали 90% відсотків мешканців - голова ВЦА

Укрінформ
В Авдіївці Донецької області залишається близько 2,5 тисяч цивільних - це 10% населення, яке було у місті до повномасштабного вторгнення рф,

Як передає Укрінформ, про це Радіо Свобода повідомив керівник Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш.

«Люди живуть у жахливих, нелюдських умовах. Немає води, газу. Електрика відсутня близько трьох місяців. Воду намагаємося підвозити, але дуже складно це робити. За добу місто обстрілюють близько 20 разів», - розповів Барабаш.

За його словами, для ударів по Авдіївці російська армія застосовує весь спектр артилерії та авіацію.

«Декілька днів поспіль ворог не припиняє спроб наступу на місто... Майже щодня двічі на день б’є авіація. Працюють з усіх систем артилерії, які тільки є в наявності. Використовують «Солнцепеки» (важкі вогнеметні системи – ред.), ракети «Іскандер». Застосовують дистанційне мінування», – сказав керівник Авдіївської ВЦА.

Читайте також: За добу загарбники завдали 24 удари по Донеччині

Попри все він сподівається, що українським військам удасться втримати місто.

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня Збройні сили України відбили наступ російських військ на Південнобузькому й Авдіївському напрямках, а також відкинули ворога на Бахмутському напрямку, завдавши йому втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-