Зеленський: Рішення росії про визнання «Азовців» терористами - абсурдне

Зеленський: Рішення росії про визнання «Азовців» терористами - абсурдне

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що рішення російського суду щодо визнання полку "Азов" терористичною організацією є абсурдним, оскільки рф є номер один серед терористів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Зеленський у зверненні.

"Зараз відчувається, що в Росії почали усвідомлювати неминучість визнання державою-терористом. Після всього, що наробила російська армія та нібито приватні російські військові компанії, жодна інша терористична організація світу не може претендувати на першість у терорі. Росія точно – номер один серед терористів. І це точно заслуговує на юридичні наслідки, зокрема у рішеннях Сполучених Штатів та інших світових суб'єктів.І саме через це з Москви пішла нова пропагандистська активність. Вони раптово вирішили визначити «азовців» терористами, хоча коли це робить держава-терорист, то це очевидно абсурдно", - сказав Зеленський.

Він додав, що росія активує "різних емісарів" із тезами про те, що держава-терорист нібито хоче переговорів: "Якби Росія справді реально хотіла закінчення війни, вона б не стягувала зараз резерви на український південь і не плодила б на українській території масові могили убитих невинних людей", - додав Президент.

Зеленський також підкреслив, що просто огидно, коли колишні лідери вагомих держав із європейськими цінностями працюють на росію, яка воює проти цих цінностей.

"Потрібно боротися, потрібно бити терористів на нашій землі, потрібно поширювати інформацію про українські інтереси й здобувати для України успіхи, здобувати перемоги. Кожному й кожній на своєму рівні – і українцям, і партнерам. Терор можна зупинити лише спільною незламною силою", - наголосив Зеленський.

Також Зеленський зауважив, що треба вирішити надзвичайно важливе національне завдання: українську точку зору мають бачити й чути у тих частинах світу, де російська пропаганда досі дуже гучна. Це стосується й Тихоокеанського регіону, і країн Південної та Східної Азії, Арабського світу, Африки, Латинської Америки. І тому потрібна інформаційна підтримка від усіх наших людей і всіх друзів за кордоном, чий голос може бути почутий.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно верховний суд росії визнав полк "Азов" терористичною організацією та заборонив її діяльність у росії.

Читайте також: Правовий нонсенс: в ОП відреагували на рішення російського суду стосовно «Азову»

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом обстрілу росією Оленівки Донецької області, унаслідок чого загинули близько 40 осіб та поранені 130.

За даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

У Генштабі назвали заяви кремля про нібито обстріли Збройними силами України цивільної інфраструктури та населення "відвертою брехнею і провокацією". 29 липня Головне управління розвідки Міноборони заявило, що за наявною інформацією української розвідки, вбивство українських полонених у тимчасово захопленій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії “Вагнер”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-